Ökumenikus imaest a kertvárosi templomban

A közel-keleti keresztények által javasolt témával, a napkeleti bölcsek látogatásával image00001foglalkozik idén az ökumenikus imanapok sorozata.

Ökumenikus imahét

k1Jövő héten, január 17-21. között kerül megrendezésre az Ökumenikus imahét. Plébániatemplomunkban 19-én, szerdán lesz imaóra, melyen Zsugyel Kornél evangélikus lelkész tanít bennünket. A hét további menetrendje a táblázatban olvasható. Templomunkban ezen a héten reggel 7 órakor lesznek a szentmisék. Várjuk a kedves testvéreket, imádkozzunk a keresztények egységéért.

 Január 17. hétfő

18 óra

Mária Magdolna plébániatemplom

Január 18. kedd

18 óra

Evangélikus templom

Január 19. szerda

18 óra

Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébániatemplom

Január 20. csütörtök

18 óra

Református templom

Január 21. péntek

18 óra

Jézus Szíve ferences plébániatemplom

Fatimai est- január

image00003Közel egy évtized papi emléke folytatódott az első engesztelő imaesten.

Szerelemi kalandtúra

szerelmi-kalandt-plakat2022Örömmel írjuk, hogy 2022-ben is lesz Házasság Hete Zalaegerszegen február 14-től 20-ig.

 Ezt megelőzően Szerelmi kalandtúrára hívjuk a szerelmes, jegyes és házaspárokat. A kalandtúra célja, hogy a résztvevő párok a mindennapok rohanásában a játékos feladatok segítségével egy kicsit közelebb kerüljenek egymáshoz, felidézzék szerelmük történetét és ez által kapcsolatuk erősödhessen.

 Szerelmi kalandtúra időtartama: 2022. január 14. - február 14.

Lelkipásztori munkatársak megbízatása

János áll a part felett – ez az ismert énekünk harangozta be az ünnep központi üzenetét. Mégsem János áll a középpontban, hanem Jézus, az Isten Báránya, aki vízbe lép.

Vízkereszt

image00002Bármit meghint, vagy bármit érint ennek a víznek cseppje, az legyen egészen tisztává – hangzott el a vízszentelés imájában. Vízkereszt ünnepén templomainkban imára jöttünk össze és kértük Isten áldását a megtisztulás sokféle módját jelképező vízre.

Hálaadás az év kegyelmeiért

Az esztendő fordulóján, össze gyűltünk mind ez órán.”

Ha nem is mind, de szép számmal gyűltünk össze, hogy image00011az esztendő utolsó estéjén hálát adjunk az idén kapott kegyelmekért.

Admissio - szent rend felvételére jelölés

image00001„Akarsz-e az Úr hívására válaszolva teljesen felkészülni, hogy így alkalmassá válj az egyházi rendet felvéve a szent szolgálat vállalására?” – ezzel a kérdéssel és a rá adott válasszal lett a hívek számára is nyilvánvaló, hogy püspök atya jelölésére Marx Gyula vállalja majd a diakónusi szolgálatot.

Karácsony 2021

image00005A minden évben nagyon várt karácsony az idei esztendőben is szívet-lelket melegítő alkalmakkal telt el.

Szent Család vasárnapja

Karácsony másnapja idén egybe esett Szent Család ünnepével. Ez alaklomból Bazitán is és a kertvárosban is külön áldásban részesültek a jelenlévő családok.

Összes hír megtekintése