Dicsőítő csoport

A Szűz Mária Szeplőtlen Szíve Plébánián minden hónap harmadik vasárnapján, délután négy órakor tartjuk a dicsőítéseinket, havonta váltogatva, hogy gyerekeknek, vagy fiataloknak és felnőtteknek szóljon inkább.

A gyerekdicsőítésen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a dalokat a gyerekek élvezzék, aktívan részt vegyenek maguk is, ezért elsősorban mutogatós-, tapsolós énekekkel dicsérjük az Urat. Ezek az alkalmak rövidebbek is.

Az idősebbeknek több elmélyüléssel, imádsággal és kevesebb mozgással készülünk, de a hangsúly itt is azon van, hogy tudjunk felszabadultan örülni Isten jelenlétében, és problémáinkat hátrahagyva hálás szívvel az Ő dicsőségét zengeni. Manapság gyakori, hogy az ember csak kér az Istentől. Ezek a dicsőítések jó alkalmat szolgáltatnak arra, hogy a dicsőítő énekeken keresztül hálát is adjunk mindazért, amit kaptunk.

A dalok szövegét ki is vetítjük, így mindenki részt vehet, együtt énekelhetünk.

Bár nem vagyunk nagyon sokan ezeken az alkalmakon, de a tőlünk telhető hangerővel éneklünk és zenélünk. És mivel, minél többen vagyunk, ez a hangerő is annál nagyobb, ezért mindenkit várunk szeretettel.

Marx Pál Fülöp