Indulunk...

Szűz Mária Szeplőtelen Szíve PlébániaA mai nappal elindul plébániánk honlapja, ahonnét első kézből és mindig frissen szerezhetik be a közösségünkkel kapcsolatos információkat. Bár néhány oldal még feltöltés alatt áll, elsősorban a közösségeinkkel kapcsolatosak, mégis jónak láttuk, hogy a maga kicsit hiányos formájában is elindítsuk az új oldalt, mert sok olyan információ már megtalálható rajta, amely bizonyára sokak érdeklődésére számot tart. Mielőtt azonban elkezdenék alaposabban is böngészni az oldalt, kérjük, engedjék meg, hogy bemutassuk oldalunkat!

A honlap színeiben visszaköszönnek plébániánk logójának színei: a kék, amely a Szűzanya szíve, és a piros, amely szívének és szeretetének színe. A bal oldali hasábban található meg a link facebook-oldalunkra. Ez alatt az eseménynaptár soron következő hat programja látható. Majd a feliratkozási mezők következnek, amelyeken egyszerűen feliratkozhatnak hírleveleinkre. Az első az emailes hírlevél, a második az emailes imacsoport, a harmadik pedig a napi evangélium emailben. 

A főoldalra lépve a legutóbb feltöltött hírek jelennek meg. Ezen könnyen lehet követni egy-egy időszak történéseit. A főoldal alján látható a Facebook-on történt című rovat, amelyben Facebook oldalunk frissítéseinek legutóbbi történései láthatók.

A honlapnak négy fő menüpontja van. Az Aktuális menü alatt találhatók a leggyakrabban változó oldalak. A Hírek almenüben plébániánk életével kapcsolatos beszámolók, programajánlók, érdekességek találhatók. Az Eseménynaptárban egy-egy teljes hónap összes programja látható. Ebben a naptárban nem szerepelnek azok az események, amelyek minden héten vannak, mint például közösségek heti találkozói. A Plébániai Hírlevél almenüben az összes eddig megjelent vasárnapi hírlevelet lehet elolvasni. A két emailes hírlevél-menüben rövid leírás található hírleveleinkről, s rögtön fel is lehet iratkozni ezekre az oldal alján található modul segítségével.

A Plébániánk menüpont bemutatja plébániánk életének és működésének főbb területeit. Ilyen plébániánk eddigi (rövid) története, a lelkipásztor, a plébániai munkatársak és templomaink bemutatása. E menüben külön helyet kapott Mindszenty József bíboros is, akinek emlékére plébániatemplomunk épült.

Az információk menü alatt állandó adatok találhatók, valamint segítség a plébániai ügyek intézéséhez. Itt találhatók meg elérhetőségeink, valamint a heti szentmisék rendje. Hasznos tanácsok olvashatók a keresztség, a házasság és a temetés szertartásával kapcsolatban. De itt lehet keresni a plébánia utcanévjegyzékében, valamint a templom építésére létrehozott alapítvánnyal kapcsolatban. A menüpont végén néhány linket is ajánlunk kapcsolataink közül.

A negyedik menüpont a Közösségek címet viseli. Ebben minden plébániánkon működő közösség bemutatkozása található. Minden közösség elmondja történetét, működését, valamint azt, hogy hogyan és milyen módon lehet csatlakozni hozzá. Ezzel lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy előzetes információk birtokában tudjon az érdeklődő csatlakozni egy-egy közösséghez.  Érdemes lesz ide folyamatosan visszanézni, hiszen a közösségek listája újra és újra bővülni fog.

Honlapunk gyors és szakszerű elkészítéséért köszönet illeti a Virtual Bit Kft.-t. Reméljük, hogy sok örömük telik majd honlapunk böngészésében, s nap, mint nap találkozhatunk majd ezen a módon is.