Plébánia-fa

A Plébánia-fa ültetése: 2013. november 23.Plébániánk megalapításának számtalan emléket állítottunk már: kezdve a plébániaalapítási emléklappal, amelyet az ünnepi püspöki szentmisén kaptak meg a résztvevők. November 23-án Püspök atya egy újabb maradandó emléket hagyott, amely plébániánk megalapításához kötődik: fát ültetett templomunk mellett, amelynek stílusosan azt a nevet adtuk: plébánia-fa.

A plébánia-fa egy kétéves tölgyfa. Még eléggé kicsi, de így legalább együtt fog növekedni plébániánkkal. Püspök atya is erre építette fel gondolatait, amelyeket a faültetés előtt mondott el: a fa jelképezi az induló plébániát, hiszen ahogyan ez a fa próbál gyökeret ereszteni és növekedni, úgy igyekszik most a közösség is megalapozni új életét, hogy minél mélyebbre tudja gyökereit ereszteni. Ez lesz a biztosítéka annak, hogy maradandó lesz, amit most felépítünk.

Püspök atya végül azt kívánta, hogy ahogyan ez a fa növekszik, s majd egyszer meg tudunk pihenni árnyékában, úgy növekedjen a plébánia is, hogy olyan otthont tudjon nyújtani az itt élőknek, amelyben mindenki felfrissülést talál mind testben, mind lélekben.