Plébániai hasznos információk a koronavírus idején

logo-szines Mivel napról napra változnak a körülöttünk lévő intézkedések, a következő sorokban adjuk közre tájékoztatónkat:

Szentmisék:

- Kérjük, hogy akik különösen is veszélyeztetve vannak (idősebb nemzedék) az elkövetkező időszakban inkább televízión, vagy rádión keresztül kapcsolódjanak be a szentmisékbe.

- Aki betegnek érzi magát (megfázás, láz, nátha, stb.) , kérjük, most mindenképpen maradjon odahaza, mert legyengült szervezettel még nagyobb a lehetőség újabb betegség összeszedésére.

- Gyónási, áldozási szándékát, kérjük telefonon jelezze (92/320-626)

- Hogy a vasárnap 10 órai szentmisét is megtarthassuk, kérjük, hogy lehetőség szerint a 11.30-kor kezdődő plusz szentmise lehetőségét is vegyék igénybe! Így talán segítjük azt, hogy ne legyen egy légtérben túl sok hívő. Így a szentmisék vasárnapi időpontjai (márc. 22-től): 7, 8.30 (Bazita), 10, 11.30, 18 óra.

- Mindazok, akik el tudnak jönni szentmisére, kérjük fokozottan ügyeljenek a már életbe lépett óvintézkedések betartására: kézfogás mellőzése, szenteltvízzel ne hintsük meg magunkat, nyelvre áldozás helyett inkább most kézbe fogadjuk Krisztus testét, majd ott helyben vegyék magukhoz(!), használjunk kézfertőtlenítőt és papírtörlőt!

 

Hivatali ügyek:

– Amennyiben lehet, telefonon történjen bármiféle ügyintézés!

- Amennyiben nem halaszthatatlan ügyről van szó , kérjük, várják meg a vírus intenzív időszakának elmúltát! (pl. újság előfizetés, egyházközségi hozzájárulás befizetése, stb.)

- Azokat az ügyintézéseket, amelyek nem tűrnek halasztást (pl. temetési ügyintézés), kérjük telefonos egyeztetés után intézzék, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket!

 

Mindennapi ügyintézés:

- Mindazoknak, akik otthonukat nem hagyhatják el, vagy elővigyázatosságból otthon kívánnak maradni, segíteni szeretnénk a bevásárlásban, alapvető élelmiszerek beszerzésében, gyógyszer kiváltásában.

- Lehetőséget kívánunk biztosítani iskolás gyermekeik napközbeni felügyeletére. A plébánia közösségi termében bekapcsolódhatnak a távoktatásba, segíteni tudjuk őket az ismeretek elsajátításában. (Mindennek feltételéről még egyeztetünk a hatóságokkal, illetékesekkel, addig türelmüket, megértésüket és javaslataikat kérjük!)