Plébániai hasznos információk a koronavírus idején - 05.10től

logo-szinesA Koronavírus járvánnyal kapcsolatos egyházi és állami elöljáróink által hozott korlátozó intézkedések enyhítése után  Plébániánkon a következő intézkedések lépnek életbe:

Tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy a kijárási korlátozás enyhítése után május 10-étől Plébániánkon, a többi zalaegerszegi plébániával egyeztetve a következő intézkedések lépnek életbe:

Szentmiséinket továbbra is a kért szándékokra ajánljuk fel, amely misék időpontjai: vasárnap 8.30 (Bazita) és 10.00 (kertváros)(hívek nagy száma esetén szabadtéri szentmise lesz). Hétfőtől a hétköznapi szentmisék a szokásos rend szerint kerülnek megtartásra.

Megyéspüspökünk rendelkezése alapján a hívek továbbra is felmentést kapnak a vasár- és ünnepnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Templomba belépéskor kézfertőtlenítés kötelező! Otthonról hozott is használható, ez esetben nem kell sorba állni.

Szentmiséken, egyéb liturgikus alkalmakon a járványügyi rendelkezések maximális betartásával vehetnek részt hívek. Azaz egymás között 1,5 méter távolságot kell tartani (kivéve az egy háztartásban élők), szájmaszk viselése szentmise alatt is kötelező, a lezárt sorokat üresen kell hagyni, a szenteltvíz tartók továbbra is üresen maradnak, mindenki csak kézbe áldozhat, a békeköszöntésnél a kézfogás továbbra sem lehetséges. Áldozás előtt mindenki köteles fertőtleníteni a kezét.

Kérjük a 65 évnél idősebb, krónikus betegségben szenvedő, beteg, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is otthonról kapcsolódjanak be a szentmisékbe.

Persely adományaikat szentmise közben ne vegyék a kezükbe! Hanem a templomnak szánt összeget a templomból kifelé menet dobhatják a gyűjtőbe.

A szentmisén vagy litánián, szentségimádáson kívül egyéb, nagyobb létszámú rendezvényt továbbra sem szervez plébániánk. Az esküvőket, keresztelőket későbbi időpontra kell átszervezni. Temetéseknél továbbra is a szabadtéri ravatalozót részesítsük előnyben. Gyóntatás szabad téren, 1,5 m távolság megtartásával lehetséges.

Továbbra is be kell tartani az országos, illetve önkormányzati rendelkezéseket, amelyeket folyamatosan figyelemmel kísérünk és az aktuális helyzetnek megfelelően a fent kiadott rendelkezéseket változtatjuk.

Kiemelten fontos saját magunk és mások egészségének megőrzése érdekében annak betartása, hogy aki betegnek érzi magát, semmiképpen ne vegyen részt nyilvános szentmisén, vagy egyéb liturgikus alkalmakon! Legyünk felelősséggel egymásért!

A jelenlegi járványügyi helyzetben nyilvános szentmisék lehetősége miatt fontos templomunk takarítása. Kérjük, hogy az állandó, idősebb takarítók mentesítése érdekében fiatalabb korosztályból segítsék a templom fertőtlenítését, amelyre minden szombaton 17 órától kerül sor. Ha többen vagyunk, hamar végzünk...

Altemplomunk a hétköznapi szentmisék idején, illetve vasárnap 7-19 óráig tart nyitva.