Fatimai est - június (VIDEÓVAL)

image00001 Több szempontból is különleges volt a mostani engesztelő imaestünk...

Már megszoktuk, hogy az elmúlt időszakban hol a koronavírus-járvány, hol az időjárás, máskor pedig egyéb tényező tette nehézkessé, vagy éppen lehetetlenítette el a havi engesztelő imaalkalmunkat.

De most ebben is különleges volt a mostani! Hiszen gyönyörű idő köszöntött ránk a napokban, így kilátásba helyezhettük a körmenetet is.

16 órától Fatimai rózsafüzért imádkoztunk.

17 órától csatlakoztunk a Nemzetközi Eucharisztiára való készület jegyében meghirdetett világméretű szentségimádáshoz. Noha a koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2021. szeptemberében kerül megrendezésre, az idei Úrnapját megelőző szombaton is a világ számos pontján tartanak szentségimádást.

Plébániánk is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez! Imádkoztunk, engeszteltünk és kértük Isten kegyelmét, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus gyümölcsöző legyen és „fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon!” Az imádságot Bartl Bence gellénházi fiatallal vezettük, papjainkért, papi hivatásokért imádkoztunk.

18 órától ünnepi szentmisét mutatott be Nyisztor Krisztián atya. Szentbeszédében Máriát, az Eucharisztikus asszonyt állította elénk példaképül. Ha követjük Máriát, akkor általunk mások is közelebb kerülnek majd Jézushoz.

Szentmise végén körmenetet tartottunk, majd engesztelő imádságokkal zártuk alkalmunkat

https://www.youtube.com/embed/lGmRQQ2aiu0