Véget ért az idei Imatábor

image00023Véget ért az egy hétig tartó Imatábor.

Különlegesre sikeredett a 20. jubileumi alkalom. A koronavírus-járvány miatt ugyanis az idei esztendőben napközis jelleggel rendezhettük meg a 170 főt számláló táborunkat.És ezúttal plébániánk adott neki helyet.

Minden délelőtt nagyjából hasonlóan épült fel: reggel közös imával, énekléssel kezdtünk, mely idő alatt folyamatosan érkezhettek a fiatalok otthonról. Ezt követően a játékos reggeli torna után kiscsoportos reggeli hálaadásra szóródtunk szét és ugyanilyen bontásban fogyasztottuk el az otthonról hozott reggelinket.

Ezt követően újra összegyűltünk a templomba, ahol megkezdtük ismerkedésünket az aznapi evangéliumi szakasszal. Jó volt megtapasztalni, hogy a táborban lévő papnövendékek biblikus ismereteikkel miként tudják színesíteni a Szentírás mélyebb ismeretét.

Az egyes napoknak megvoltak az extrái:

Hétfőn lehetőséget biztosítottunk arra, hogy minél többen el tudják végezni szentgyónásukat, hogy egész héten legyen lehetőségük megáldozni is. Aznap egy kicsit korábban véget ért a tábor, mert templomunkban fatimai engesztelő estet tartottunk. Kedden a délelőtti lelki mélység után a víz mélységét is kipróbáltuk, hiszen a Gébárti tó strandját foglaltuk be.

Szerdán a 30 főt számláló ifi csoporttal extra programon vettünk részt, amikor elvonultunk a rohanó világ zajától, a természet közelségében mélyítettük az Istenkapcsolatunkat. Eközben a tábor többi lakója folytatta az egyéni és csoportos imaalkalmakon való töltekezést. Az estébe nyúló csoprotos vetélkedőt a közeli Alsóerdőn rendeztük meg, ahol a fiataloknak játékos feladatokkal tarkított pályán kellett végigmenniük.

Csütörtökön a délelőtti imádságot követően sportprogramok vártak a fiatalokra. Majd este közös Szentségimádáson vettünk részt. A jubileumi alkalomra tekintettel AZ Oltáriszentségben jelenlévő Jézus előtt az Ő Édesanyjára, a Szűzanyára bíztuk táborunkat, felajánlva neki önmagunkat.

Péntek délután a 20. jubileum jegyében telt el: Dicsőítő koncertet adott a Rád találtam együttes, akiknek több tagja is imatáboros kötődésű, meghallgathattuk Püspök atya tanítását, tanúságtételét, emlékfát ültettünk a templom előtti parkba, minden résztvevő kis meglepetésben részesült, este pedig egy fergeteges Karaoke-party-t csaptunk. Zárásként pedig képeket néztünk az elmúlt 20 év táborairól.

Szombat délelőtt volt a záró alkalmunk, de kihasználtuk, hogy az evangéliumon keresztül Isten vezesse ezt a napunkat is.

Szentmisénkre már vártuk a szülőket is, akiknek előadtuk a napok óta gyakorolt tábortáncunkat is.

A hét során volt még lehetősége a fiataloknak egyéni lelkibeszélgetésre, imaösvényen vehettek részt, kreatív kézműveskedéssel pedig kipróbálhatták az ilyen jellegű adományaikat is.

Mindeközben nagyon sokan imádkoztak értünk, alkalmas időjárást esdekelve ki számunkra. Volt egy állandó háttérstáb is, akik a takarítói és egyéb kisegítői feladatokban nyújtottak segítséget.

A ZTV tudósítása a táborról :

https://www.youtube.com/embed/-pZHuNV9rhA