A férfi imacsoport zarándoklata a Szent Ilona kápolnához

image00006Évente, így augusztus elején kerül megrendezésre Férfi imacsoportunk „kihelyezett találkozója” a közeli Teskándhoz tartozó Szent Ilona kápolnánál.

Az idei esztendőben erre a mai szombatra esett a csoport választása, hogy megtartsák hagyományos zarándok napjukat. Erre az alkalomra meghívást kapnak házastársaik is, hogy kötetlen együttlétüknek ők is részesei legyenek.

Szentmisével  vette kezdetét a zarándok alkalom, amelyet a férfi imacsoport lelki vezetője, Szalai Attila, teskándi plébános mutatott be. Liguori Szent Alfonz napjához kapcsolódóan Attila atya felhívta figyelmünket, hogy miként a redemptorista szerzetesközösség küldetése is az volt, hogy odafigyeljenek a vidéken élő emberekre, tanítsák őket az Evangéliumra, Jézus követésére, úgy ma is fontos, hogy odafigyeljünk a nagyváros és a falvakban élő emberek kapcsolatára.

A szentmisén az imacsoport tagjai teljesítettek szolgálatot, segédkezve a felolvasásban, éneklésben.

Szentmise után pedig, a nyári hőség idején hatalmas hársfák árnyéka adott védelmet ahhoz, hogy egy kötetlen beszélgetésre, közösségi együttlétre és finom falatok elfogyasztására legyen lehetőségünk a templom előtti téren.