72 óra kompromisszum nélkül

image00005Ifjúsági közösségünk idén is csatlakozott az országos kezdeményezésre meghirdetett 72 óra Kompromisszum nélkül elnevezésű akcióhoz.

Fiatalok lelkes csoportja fogott hozzá, hogy a kertváros egyik forgalmas útszakasza mellett húzódó járdát megtisztítsa a rácsúszott földtől. Több, mint 20 fiatal ragadott kapát, lapátot, seprűt, talicskát és gereblyét, hogy a több köbméternyi földtől megszabadítsa a járdát és ezzel ezen a szakaszon biztonságosabbá tegye a közlekedést a gyalogos forgalomnak.Emellett egy nagy zsák szemetet is összeszedtünk, hogy a környezetet is tehermentesítsük.

Ifi csoportunkhoz ezúttal csatlakoztak a a bérmálásra készülő fiatalok közül, valamint volt, aki barátnőjét is elhívta erre az akcióra.

Elfáradtunk, de utána jött egy kis felüdülés. A közösségi házban gyűltünk össze, ahol megismerkedhettünk egy boldoggá avatás előtt álló fiú, Carlo Acutis életével. Majd közös pizzázással, üdítő kíséretében beszélgethettünk, oszthattuk meg élményeinket.

Végül is nyugtázhattuk, hogy a fizikai fáradtságot érdemes volt felvállalni, hogy ezzel jót tegyünk a városnak, a kertvárosiak biztonságáért hozhattunk mi is áldozatot, valamint a fiatalokkal töltött idő is felemel bennünket.