Fatimai est - október

image00001Október hónap a Szűzanyának szentelt hónap, amikor a rózsafüzér imádsággal még buzgóbban átelmélkedjük Jézus életének egy-egy állomását. De minden hónapban kiemelt alkalom templomunkban a 13-i engesztelő est. Így volt ez most is.

Délután 16 órától már közösen imádkozta a hívek közössége a rózsafüzért, 17 órától Szentségimádásban engeszteltük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust, majd 18 órakor szentmisét mutatott be Kiss László atya, aki Körmendről érkezett hozzánk.

 Még sokan emlékeznek László atyára abból az időszakból, amikor Szabó Gyula atya szárnyai alatt Miszori Zoltánnal karöltve a Mária Magdolna plébánia égisze alatt dolgoztak az Úr szőlőjében. Akkor még nem volt ez a szép templomunk, de volt formálódó közösség, akiknek életében is nyomott hagyott az egykor itt szolgáló káplánok munkássága.

Kiss László atya prédikációjában idézte Szabó Gyula atyától a gondolatot, hogy „az a keresztény élet, amelyből hiányzik a kereszt, az gyanús”. És ennek példáján is tanított, hogy a keresztek cipelése, bűneink engesztelése mennyire mélyen át kell, hogy járják hitünket. Az engesztelő és közbenjáró imádságról szólva pedig arra tanított, hogy em azt fogják kérdezni tőlünk, hogy miként jutottunk a mennybe, hanem, hogy kiket vittünk be oda.

Mindezekből erőt merítve folytatjuk tovább az engesztelő imádságainkat.

Jövő hónapban Kirner A. Zoltán atya vezeti imádságunkat.