Elsőáldozás

image00010Missziós vasárnap ünnepelhettük, hogy egyházközségünk fiataljai közül, közel 40 hittanos diák vehette magához Krisztus Szent Testét.

Több, mint egy éve készültek a mostani 4. osztályos hittanosok arra, hogy lelkileg ésimage00009 szellemileg felkészülve részesüljenek egy újabb beavató szentségben, a keresztségben, valamint előtte a bűnbocsánat szentségében, a gyónásban.

Pénteken este szülők és gyerekek rohamozták meg a gyóntató atyákat. Miközben a gyerekek Ági hitoktató nénivel készültek az elsőáldozási ünnepre, sok szülő el tudta végezni szentgyónását, majd pedig a gyerekek is sorba álltak, hogy nagy izgalmak és várakozás után első alkalommal gyónjanak.

Majd eljött a várva várt nap, vasárnap. Bazitán 8.30-kor kezdődő szentmise keretében, nagyon bensőséges ünneppel egy kisfiúval ünnepelt a szép számmal összejött hívő közösség. Dávid bátran szavalt, válaszolt a kérdésekre, és mint hű minisztráns szolgált az oltár mellett is.

A kertvárosi templom is megtelt szülőkkel, hozzátartozókkal, hogy a szép számú elsőáldozóval közösen köszöntsük Jézust. Nagy öröm volt az is, hogy sokan kapcsolódtak be a versmondásba, az énekekbe, kisebb-nagyobb feladatba.

Sokak el sem tudnák képzelni, hogy ilyen vírushelyzetbe miként lehet nemcsak méltón, de szépen részesülni Krisztus áldozati lakomájából, de ezek a gyerekek ügyesen vették ezt az akadályt is.

Hálásak vagyunk, hogy a felkészülésben Ági néni oroszlánrészt vállalt, valamint a szülők is maximálisan támogatták a gyerekeket!

Isten áldása kísérje közösségünk lelkes elsőáldozóit!