Önkéntes Beteglátogatók Képzése - Videóval

image00002Alig pár hete gyűlt össze első alkalommal a plébánia közösségi termében a Kalkuttai Teréz Anya Beteglátogatók csoportja, az egyházmegyei Kórházlelkészség koordinálásában beteglátogatóknak szóló képzésre jöttek össze és csatlakoztak hozzájuk még néhányan.

Reggel szentmisével vette kezdetét a képzés, amelyet Nyisztor Krisztián kórházlelkész mutatott be.

Ezt követően Dr. Székely János püspök atya tartott előadást amelyben a beteglátogatóktól kért lelkületről beszélt. Tanított arról, hogy miként kell a betegeket elkísérni azon az úton, amelynek különböző fázisaiban más-más módon él meg a beteg.

Majd dr. Stift Zoltán atya beszélt arról, hogy miként kell a szentségekhez és ezek által magához Jézushoz elvezetni azokat, akik a kórházban, betegágyhoz kötve élik életük nehéz napjait.

Egy kis szünetet tartva a plébánia közösségi termében pogácsa, sütemény, gyümölcs és egy kis üdítő mellett lehetett egymással megosztani tapasztalataikat.

Délután Frikk József egyházmegyei korházpasztoráció koordinátora beszélt a beteglátogatás karizmatikus oldaláról, hogy a Szentlélek vezetésére figyelve miként kamatoztathatjuk Isten ajándékait a betegágy mellett is.

Végezetül szentségimádással zárult a képzés, amelyben imádkoztak a betegekért, egészségügyi dolgozókért és az önkéntes beteglátogatókért.

A beteglátogatók képzése még további 4 alkalomból áll majd, hogy így képesítést szerezve Egyházunk nevében vihessék az Örömhírt beteg testvéreinknek.

A beteglátogatók képzéséről az m1 Élő Egyház című műsor megbízásából a zeg tv által készített, beszámolóját itt tekinthetik meg:

 https://www.youtube.com/embed/hVDQQkoxY6c