Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

image00003Az idei esztendőben nem tarthattuk meg az előző két évben megünnepelt eseményt, hogy a tavaly megkeresztelteket ismét elhozták volna a szüleik hogy bemutassák őket a templomban, de ettől függetlenül gyönyörű ünneppel emlékeztünk meg Jézus templomi bemutatásáról.

A szertartások előírása szerint gyertyaszenteléssel kezdődött az ünnep. Az idei esztendő aktualitása talán az, hogy általánossá kellett válnia a kézbe áldozás gyakorlatának, így valamennyien áldozásról áldozásra átélhetjük azt az örömöt, amelyben Simeonnak is része volt: kezébe vette Jézust. De vajon eléggé megdöbbenek-e azon, hogy Isten önmagát adja az ember kezébe? Magasztalom-e Istent ennek láttán, vagy kevésbe veszem Isten ilyen formájú közeledését?

Jó volt megtapasztalni, hogy ilyen szép számmal jöttek el, annak ellenére, hogy hétköznap van este már nehezebb a közlekedés.

Külön öröm volt az is, hogy voltak gyermekek, akik átélték velünk hogy a templomban találkozhattunk Jézussal, így a Biblia sorai szemeink előtt életté válhattak.