Házasság Hete - Szentségimádás - video

Idén a Házasság Hete sem a megszokott formát ölti. De talán most csúcsosodik ki igazán image00003a lényeg, amikor nem a programra, hanem egymásra figyelnek, nem kimerülnek a sok programban, hanem feltöltődnek a szeretet forrásánál. Így hívta a zalaegerszegi szervező csapat a házaspárokat egy közös szentségimádásra.

https://www.youtube.com/embed/Cvy3zNL8xt0

A szentségimádást megelőző szentmisén is már többen részt tudtak venni. A szentmisét Kirner Zoltán atya, szalézi szerzetes mutatta be. Prédikációjában Szent Skolasztikának és testvérének, Szent Benedek életpéldáját állította elénk, hogy a házaspárok sem mulasszanak el minőségi időt tölteni egymással, miként ez a testvérpár egy egész éjszakát tudtak beszélgetéssel tölteni, egymás Istenkapcsolatát erősíteni.

Végül egy idős házaspár példáját hozta elénk, akik még a szentmiséken is kézen fogva vettek részt. Amikor őket kérdezték kapcsolatukról, azt mondták: „Mi együtt csak Istent akartuk szeretni és minden mást megkaptunk!” Nekünk is így kell törekednünk Istent szeretni, hogy a házastársak is, papok is, szerzetesek is minden mást elnyerjünk Isten kegyelméből.

Majd ezt követte a Szentségimádás, ahol zalaegerszegi házaspárok olvasták fel az elmélkedéseket, hogy az azokat követő csendekben mindenki még koncentráltabban tudja megfogalmazni saját életére vonatkozó gondolatát. A zenei szolgálatot plébániánk gitárosai szolgáltatták.