Házasság Hete záró szentmiséje

image00002Véget ért a Házasság Hete, de most következik újabb 51 hét, amikor folytatni kell mindazt, ami megtartja, megerősíti és Istenhez közelebb viszi a házaspárokat. Ezekkel a gondolatokkal kezdtük hálaadó szentmisénket, amelynek keretében megünnepeltük a házasság titkát.

Szép számmal jelentek meg házaspárok a 11 órakor kezdődő hálaadó szentmisénken, amelyben értük könyörögtünk, és próbáltuk kibontani Istennek velünk kapcsolatos tervét.Városunk különböző plébániáiról, valamint vidéki plébániákról érkeztek házas- és jegyespárok, hogy Isten színe előtt erősítsék meg egymás iránti elköteleződésüket. Az ünnepi szertartást a Mária Magdolna Plébánia plébánosa, Stróber László atya vezette.

A szentmise végén átvehették nyereményüket azok, akik regisztráltak és visszaküldték az on-line játék feladatainak megoldását. Minden, szentmisén résztvevő házaspár külön áldásban részesült és egy kis ajándékot is átvehettek, amelyet lelkes önkénteseink készítettek elő a házaspárok számára.

Bízunk abban, hogy mindannyian kedvet kaptak ahhoz, hogy a házasságban ne csak várjanak a másiktól dolgokat, hanem mindenki maga is tegyen érte.