Nagyböjti lelki hétvége

image00013Három napos nagyböjti készület jegyében telt el a mögöttünk lévő hétvége. Miközben úgy nézett ki, hogy a napok a szokásos medrükben folynak, esténként újabb és újabb forrásból tápláltuk hitünket, keresztény lelkiségünket.

Az este hat órakor kezdődő szentmisék keretében elmélkedéssorozatot hallhattak anagybojti-lelkigyak2021 hívek, amelynek alapgondolata volt, hogy vissza kell találnunk a hitünket tápláló forrásainkhoz. Vezérfonalul Sara bíborosnak, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusának sorait választottuk, aki arra bátorított minden hívőt, hogy Örömmel térjünk vissza az Eucharisztiához! És hat dolgot említett meg, hogy melyek az Úr dolgai, amelyek nélkül nem vagyunk képesek keresztény életet élni. Így volt szó az Úr Igéjéről, az Úr keresztáldozatáról, Az Úr házáról, az Úr népéről, az Úr  napjáról és végül az Úr lakomájáról. 

Ezeken a napokon pedig nagyböjti lelkiségi órákra vártuk a híveket, hogy közös imával és szentgyónás elvégzésével tegyük még teljesebbé nagyböjti készületünket. Így, pénteken keresztút járással, közös imádsággal fejeztük ki Krisztussal való együtt szenvedésünket. szombaton fatimai rózsafüzér és szentségimádás volt a szentmise előtt, vasárnap pedig közös rózsafüzér hangolt minket a szentmisére.

Nagy ajándék, hogy a három este szép számmal eljöttek hívek, hogy a nagyböjtjüknek meghatározó része legyen a triduumon való részvétel.