Információk a hétre - december 1.

Advent 1. vasárnapjaAdvent 1. vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év is. Az adventre és az elkövetkező hetekre szóló plébániai információk megtalálhatók alább.

Az elmúlt vasárnap a Karitász javára gyűjtöttük az adományokat. Összesen 132 855 Ft-ot adományoztak a testvérek. Az egyházmegyei előírások szerint ennek 60 %-a (83 313 Ft) az Egyházmegyei Karitászhoz került befizetésre, míg az összeg 40 %-a (55 542 Ft) plébániai karitászunk induló tőkéje lesz. Köszönjük szépen nagylelkűségüket!

Ma esti szentmise után a zalaegerszegi szimfonikus zenekar ad jótékonysági hangversenyt. A koncerten templomunk számára ajánlhatók fel adományok. A részletes program a hirdetőtáblán és honlapunkon található meg. Szeretettel várunk mindenkit!

Egész adventben roráté szentmisék lesznek plébániatemplomunkban hétfőtől szombatig reggel 6 órakor. Az adventi időszakban hétköznaponként nincsenek este szentmisék.

A szentmisék előjegyzése a jövő évre december 3-án, kedden délután 4 órakor kezdődik a plébánia hivatalban. Jelenleg az első félévre jegyezzük elő a szentmiseszándékokat.
Elsőcsütörtökön, december 5-én szentségimádási óra lesz a hajnali szentmise után 7 órakor.

Ugyancsak csütörtökön, december 5-én lesz a képviselőtestület soron következő ülése este 6 órakor.

A jövő szombaton adventi zenés áhítat lesz plébániánk szervezésében. Az áhítaton Dankos Attila orgonál adventi műveket, melyek között elmélkedések hangzanak majd el. A pontos program a hirdetőtáblán található meg. A közös áhítatra mindenkit várunk!

A jövő vasárnapi szentmise keretében Szent Borbála közbenjárását kérjük a bányászok munkájára. A szentmise után hozzánk is ellátogat Szent Miklós püspök.

Plébánián induló karitász-csoportjába még lehet jelentkezni. Az első találkozó december 12-én, csütörtökön fél 5-kor lesz az Egyházmegyei Karitász vezetőinek részvételével. Karácsonyra tartós élelmiszer-adományokat is gyűjtünk a rászorulóknak, amelyet december 8-ig lehet eljuttatni a templomba.

Az advent a karácsonyi szentgyónások elvégzésének is az ideje. A jövő vasárnap délután fél 5-től a szentmise kezdetéig lesz gyóntatás.

Az otthonukhoz kötött beteg gyóntatása december 11-én, szerdán és 12-én, csütörtökön lesz. Kérjük, hogy hozzátartozóikat szíveskedjenek a sekrestyében vagy a plébánia hivatalban bejelenteni.

Jótékonysági kosárlabdakupa lesz december 7-én István gyógykezelésének támogatására. Részletes információ a hirdetőtáblán található.

Az Új Ember és a Keresztény Élet katolikus hetilapokat a sekrestyében lehet előfizetni a 2014-es évre. Az újságos asztalon új kiadványok és imafüzetet találhatók, többek között Brenner János lapjának, az Emberhalásznak 2013-as száma, amelynek ára 250 Ft. A 2014-es egyházmegyei katolikus kalendáriumot 550 Ft-ért lehet megvásárolni a sekrestyében.