Lelki adoptálás és vándorbölcső megáldása

image00002 Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén megüljük azt, hogy Mária igenje által nekünk is életünk, örök életünk lett. Ránk is igent Mondott Jézusban. Ránk is igent mondtak szüleink. Ezért fontos, hogy mi is igent mondjunk mások életére. Így még mélyebb értelmet nyer, hogy lelki adoptálást vállaltak plébániánk hívei közül, hogy kilenc hónapon keresztül imádkoznak egy-egy megfogant életért.

Alapjában véve is szép ünnep március 25. De így most még meghittebben, még mélyebben sikerült megélnünk, milyen felelősséggel tartozunk egymás iránt. Több, mint húszan vállalták, hogy az elkövetkező kilenc hónapban, karácsonyig imádkoznak egy-egy kisbabáért, hogy szülei szeretettel fogadják és egykor majdan szép élete legyen.

Az evangéliumot Nyisztor Krisztián atya énekelte el, amelyben az angyali üdvözlet sorait hallhattuk. Ezt követően a szertartásban fogadalmi gyertya lángjánál tettek ígéretet az önkéntes hívek. Nagyon megható volt látni elkötelezettségüket, buzgóságukat, hogy mély hittel vannak annak reményében, hogy imáik meghallgatásra találnak.

Az ünnepélyes fogadalom után megáldottuk plébániánk vándorbölcsőjét, amely várja azon családok jelentkezését, ahol kisgyermek születik és szeretnék, hogy első hónapjait bölcsőben tölthesse. Kölcsön adjuk addigra ezt a kis bölcsőt és megígérjük, hogy imával kísérjük azt, aki benne növekszik, hogy rá is igaz legyen, miként Jézusra: „növekedett bölcsességben, korban és kedvességben Isten és az emberek előtt” /Lk 2,52/.