Nagyböjti adományosztás


Image00005-1Plébániánk Karitász csoportjának önkéntesei nagyhétfőn a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által erre a célra vásárolt és összeállított 30 db alapélelmiszerekből álló csomagot adtak át a Kertvárosban élő hátrányos helyzetű embereknek. Mivel a katolikus templomok az idei évben a nagyböjti időszakban nyitva maradtak, misére járhattak az emberek, ezért plébániánk Karitász csoportja is tudott a templomban adományt gyűjteni.  

A koronavírus járvány ellenére közel annyi készpénz gyűlt össze, mint az előző években. Valószínűleg azok is fontosnak érezték eljuttatni adományaikat a templomba, akik betegségük, vagy más ok miatt nem tudnak ebben az időszakban a liturgiákon részt venni. A hívek által felajánlott készpénzből a nagyobb létszámú családoknak ajándékutalványt vásároltunk, illetve a gyermekes családok csomagjait egészítettük ki édességgel, kakaóval. Most minden támogatásra nagy szükség van, hiszen a veszélyhelyzetben sokan veszítették el munkájukat, vagy rövidített munkaidőben, kevesebb munkabérért dolgoznak, miközben kiadásaik megmaradtak, és sajnos, egy támogatott családunk lakhatását is ez időszak alatt veszítette el. Egy sokgyermekes családunk egyik gyermeke kórházi kezelésre szorult, az anya vele volt a kórházban Pécsett, az apa a többi gyermekkel otthon maradt, miközben munkabért ez időszak alatt nem kapott.   Karitász csoportunk összesen 50 családot támogatott az idei nagyböjti időszakban adománnyal.

A nagyböjti adományosztással egy időben a dm-drogerie markt Kft felajánlásával és az Egyházmegyei Karitász közvetítésével a tegnapi napon összesen 61 doboz, mintegy 5200 db pelenkát osztott szét Karitász csoportunk a Kertvárosban élő alacsony jövedelemből élő kisgyermeket nevelő családokban. Az adományozott családokat a Zalaegerszegi Család – és Gyermekjóléti Központ munkatársai és a területünkön működő védőnők ajánlották a Karitász figyelmébe. Az adományozottak számára ez nagy segítség, hiszen egy-egy család mintegy fél évre való, jelentős értékű pelenkát kapott.   

 

                                                                                                                    dr. Sárközi Violetta