Karácsony 2021

image00005A minden évben nagyon várt karácsony az idei esztendőben is szívet-lelket melegítő alkalmakkal telt el.

December 22-én lendült neki egy lelkes csapat, hogy a templomnak adományozott fenyőfákat lábra állítsa és karácsonyfa pompájába öltöztesse. Így került két óriási fenyőfa a szentély mellé, valamint egy szép luc fenyő a templom elé. Természetesen a férfi munka mellé szükséges volt a szorgos asszonyok takarító munkájára.

A szabadtéri betlehembe az advent utolsó időszakában megérkeztek a figurák, amelyet önkéntesek készítettek. Valamint felkerültek a fényfüzérek.

24-én déltől élő állatos betlehem várta az ide látogatókat, érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. A csácsi állatsimogatóból érkezett két racka juh és egy láma, amelyek nagy sikert arattak, a legbátrabbak meg is etethették a lámát.

Délután 16.30kor kezdődő betlehemes pásztorjátékot adtak elő hittanos fiataljaink. A zsúfolásig megtelt templomban a gyerekek csengő-bongó énekét Sziráki Péter hangosította, hogy mindenki hallja és értse a misztériumjátékot.

Azok, akik eljöttek a pásztorjátékra, még utána 18 óráig tekinthették meg az élőállatos betlehemet. Majd a nagy nyüzsgés és zsongás után elcsendesedett a templom és környéke, mindenki odahaza ünnepelt.

image00004Az éjszaka közepén csodálatos énekhang zengte be a templomot. 23.30tól gyönyörű karácsonyi zenés áhitattal várta a híveket a Lélektől-lélekig ének és zenekar. Majd éjfélben ismét átélhettük, ahogyan az éneklő hívek körében a gyermek Jézus szobra megpihent a jászolban.

Karácsony szent ünnepén sokan látogattak el szentmisére. Mivel Németh Norbert atya segített a szolgálatban, szentmisék alatt volt lehetőség a szentgyónás elvégzésére is.

Bazitán a szentmise megünneplése mellett megtekinthettük a gyermekek és fiatalok betlehemes játékát. Felújítás alatt álló kis templomunk gyönyörű karácsonyi díszítést kapott, amely feledtette velünk, hogy nincsenek rendezett viszonyok, de még átélhetőbb volt a betlehemi egyszerűség.

 

A Pásztorjáték és a Karácsonyi koncert hangosítása  Kovács K. Zoltán Alapítvány támogatásával valósult meg.