Információk a hétre - december 8.

Advent 2. vasárnapjaAdvent 2. vasárnapjának hirdetései 2013. december 8-án.

Egész adventben roráté szentmisék vannak plébániatemplomunkban hétfőtől szombatig reggel 6 órakor. Az adventi időszakban hétköznaponként nincsenek este szentmisék.

Az otthonukhoz kötött beteg gyóntatása december 11-én, szerdán és 12-én, csütörtökön lesz. Kérjük, hogy hozzátartozóikat szíveskedjenek a sekrestyében vagy a plébánia hivatalban bejelenteni.

Plébánián karitász-csoportjának alakul ülése december 12-én, csütörtökön fél 5-kor lesz az Egyházmegyei Karitász vezetőinek részvételével. Egyúttal jelezzük azt is, hogy az adománygyűjtési akciót december 15-ig, jövő vasárnapig meghosszabbítottuk.

December 13-án, pénteken fatimai esténk lesz. A szentmise este 6 órakor kezdődik, amelyet egykori lelkipásztorunk, Stróber László c. apát, esperes-plébános vezet. Ezen a napon reggel 6 órakor is lesz szentmise.

A bérmálkozó-csoport következő találkozója december 14-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz templomunkban.

Templomunk és környékének nagytakarítása és felkészítése a karácsonyi ünnepekre december 14-én, szombaton 13 órától lesz. Szeretettel kérjük a testvérek segítségét!

Az advent a karácsonyi szentgyónások elvégzésének is az ideje. A jövő vasárnap délután fél 5-től a szentmise kezdetéig lesz gyóntatás.

December 15-én lesz Brenner János meggyilkolásának 56. évfordulója, amelyre készülve imakilencedet végzünk Egyházmegyénk e vértanú sorsú lelkipásztorának boldoggá avatásáért. A napi szakaszokat a hajnali szentmisék után imádkozzuk el. A kilenced során használt imafüzet 250 Ft-ért megvásárolható az újságos asztalról.

Plébániánk adventi lelkigyakorlata két hét múlva, december 20-22 között lesz a Nagytemplomban, amelyet Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész vezet. A lelkigyakorlat idején rendkívüli lehetőség nyílik majd a szentgyónások elvégzésére.

A jövő év első félévére már lehet szentmiseszándékokat előjegyeztetni a sekrestyében és a plébánián. Egyúttal jelezzük, hogy decemberben péntekenként nincs hivatali idő a plébánia hivatalban.

Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy akik egyházközségi hozzájárulásukat még nem rendezték a 2013-as évre, szíveskedjenek azt megtenni a plébánia hivatalban vagy a szentmisék után a sekrestyében.

Az Új Ember és a Keresztény Élet katolikus hetilapokat a sekrestyében lehet előfizetni a 2014-es évre. Az újságos asztalon új kiadványok és imafüzetet találhatók. Megérkezett a Martinus decemberi száma, amely 150 Ft-ba kerül. A 2014-es egyházmegyei katolikus kalendáriumot 550 Ft-ért lehet megvásárolni a sekrestyében.

Bazitán a következő szentmise december 22-én, vasárnap lesz, amely előtt rövid adventi műsort adnak fiataljaink.