Karitász-csoportunk első találkozója

Első karitász-összejövetel - 2013. december 12.Plébániai karitász-csoportunk első összejövetelét tartotta meg december 12-én. A csoport feladata a szeretetszolgálat koordinálása lesz plébániánkon: a jótékonysági akciók megszervezése, a beteglátogatás, ill. egyéb alkalmi feladatok ellátása. Az első találkozón részt vettek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai is, köztük Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei karitász vezetője.

Az első találkozóra tizenkilencen jelentkeztek plébániánk területéről. A résztvevők figyelmesen hallgatták Marietta beszámolóját, amelyben bemutatta az egyházmegyei karitász megalapításának történetét, valamint a szervezet felépítését. Néhány történettel is szemléltette azt, hogy miért fontos és jó ezen a területen dolgozni. Továbbá hasznos információkkal látott el minket a helyi plébániai csoport megalapításával kapcsolatban. A csoport amolyan nulladik feladatként még a hivatalos megalapítás előtt már vállalta a karácsonyi adományok eljuttatását a rászorulókhoz.

A plébániai karitász alapító ülésére január 9-én, csütörtökön kerül sor az esti szentmise után, amelyen a karitász-tagok közösen vesznek majd részt.  Továbbra is várjuk az érdeklődők és munkatársak jelentkezését, valamint azokét, akik akár csak alkalomszerűen is segítenék a karitász-csoport munkáját!