Fatimai este márciusban

  Húsvétra való készületünknek mindig meghatározó alkalmai a nagyböjti időszakra eső engesztelő estek. Nem volt ez másként március 13-án sem, amikor Bodorkós Áron újmisés atya volt a vendégünk.
img20240313180724

  Miközben nemzeti ünnepünk méltó megünneplésére készülnek a legtöbben, ezen az estén arra is próbáltunk fókuszálni, hogy az üdvösségünkkel kapcsolatos legnagyobb ünnepre, húsvétra is készüljünk.

Nagyon sokan végezték el szentgyónásukat már a szentmisét megelőző szentségimádás alatt is, de Fliszár Károly atyával mise közben is fogadtuk a gyónókat, miközben Áron atya bemutatta a szentmisét.

Áron atya prédikációjában Ezekiel próféta és János evangéliumának gondolatából kiindulva arra tanított bennünket, hogy Isten adni akar nekünk, nem megoszt valamit, hanem odaad. Akarom-e észrevenni, hogy Isten meghallgat, akarom-e meglátni, hogy segít? És én miként tudok adni?Ha odaadjuk az életünket, akkor íze lesz az életünknek.

A szentmise végén újmisés áldásában részesített bennünket és hogy imádkozhassunk továbbra is érte, emlékbe egy kis szentképpel ajándékozta meg a híveket.