Információk a hétre - december 15.

Advent 3. vasárnapjaAdvent 3. vasárnapja az örvendezés vasárnapja. Ezen a napon a liturgikus szín a rózsaszín, és ma gyújtjuk meg a rózsaszín húsvéti gyertyát az adventi koszorún. A mai nap hirdetései alább olvashatók.

Ma van Brenner János meggyilkolásának 56. évfordulója. Imádkozzunk mielőbbi boldoggá avatásáért! Az évfordulóhoz kapcsolódva ajánljuk az Emberhalász című magazint, amely János atya boldoggá avatási ügyét hivatott előmozdítani. Megvásárolható az újságos asztalról 250 Ft-ért.

Ma este 16.30 órától a szentmise kezdetéig lehet szentgyónást végezni.

Hétfőtől szombatig roráté szentmisék vannak plébániatemplomunkban reggel 6 órakor. Az adventi időszakban hétköznaponként nincsenek este szentmisék.

Az advent a karácsonyi szentgyónások elvégzésének is az ideje. A jövő vasárnap délután fél 5-től a szentmise kezdetéig lesz gyóntatás.

Holnap, december 16-án adventi lelki beszélgetés lesz a Zala Megyei Kórház 4. emeleti tanácstermében „Gyermek adatott nekünk. A születés és egy születés csodája címmel. Részletek a hirdetőtáblán találhatók.

Plébániánk adventi lelkigyakorlata a jövő hétvégén, december 20-22 között lesz a Nagytemplomban, amelyet Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész vezet. Pénteken és szombaton az esti 6 órás szentmise keretében lesznek a lelkigyakorlatos elmélkedések, vasárnap pedig a délelőtt 10 órai szentmisében. A lelkigyakorlat idején rendkívüli lehetőség nyílik majd a szentgyónások elvégzésére.

A jövő szombaton délután 4 órakor adventi hangverseny lesz templomunkban a Pálóczi Horváth Ádám AMI leánykórusa és a Liszt Ferenc Általános Iskola Régi Diákok kórusának közreműködésével. Az est során plébániai karitász-csoportunk javára lehet adományokat felajánlani. Szeretettel várjuk a zenebarátokat!

A plébániai karitász-csoport várja azok jelentkezését, akik segítséget tudnak nyújtani abban, hogy a karácsonyi adományokat autóval kiszállítsák azokhoz, akik nem tudnak bejönni érte. Jelentkezni Csiszár Máriánál lehet.

A jövő év első félévére lehet szentmiseszándékokat előjegyeztetni a sekrestyében és a plébánián. Egyúttal jelezzük, hogy decemberben pénteken-ként nincs hivatali idő a plébánia hivatalban.

Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy akik egyházközségi hozzájárulásukat még nem rendezték a 2013-as évre, szíveskedjenek azt megtenni a plébánia hivatalban vagy a szentmisék után a sekrestyében.

Az újságos asztalon található a Martinus decemberi száma, amely 150 Ft-ba kerül. Horváth István Sándor atya két új könyvéből is lehet rendelni, amelyeket a sekrestyében lehet megtekinteni. Kérjük azokat, akik Mária Rá-diós programfüzetet rendeltek – elsősorban az új előfizetőket – hogy magazinjukat szíveskedjenek felvenni az újságos asztalról!