Információk a hétre - augusztus 21.

JézusHírek az Évközi 21. vasárnapon 2016. augusztus 21-én.

Hálásan köszönjük a Testvéreknek az elmúlt heti sok segítséget: a Szent Márton kiflik sütését, valamint a csíksomlyói gyerekek szeretetteljes fogadtatását. A Szent Márton Légió 47.605 Ft értékben árusította a kifliket, az Árvácskáknak pedig plébániánk 100.000 Ft adományt tudott átadni a testvérek jóvoltából. A hozott süteményes tálcák a templom emeleti közösségi termében vehetők át.

A héten pénteken kivételesen nincs hivatali szolgálat a plébánia hivatalban.

A Szent Márton Légió 24 órás bibliaolvasást szervez augusztus 26-a, péntek délutántól a Dísz téren. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik egy-egy szakaszt a Szentírásból szívesen felolvasnának, s ezzel tennének tanúságot mások előtt. Azon férfiak jelentkezését is kérjük, akik az éjszakai órákban szívesen vigyáznának a rendre és a felolvasókra. Minden további információ az elmúlt heti Hírlevélben és honlapunkon szerepel.

A jövő vasárnap a Szent Mónika közösség találkozója kivételesen elmarad.

A jövő vasárnaptól kezdve minden hónap utolsó vasárnapján vasárnap esti muzsikára várjuk a zenebarátokat az esti szentmise után, amelyen Dankos Attila és barátai előadásában kb. fél órás zenei programot hallhatunk. A részletek a hirdetőtáblán találhatók.

A Mindszenty József Általános Iskola Veni Sancte tanévnyitó szentmiséje augusztus 28-án, vasárnap, 16.30 órai kezdettel lesz a Szent Mária Magdolna plébániatemplomban. A Mindszenty iskola gimnazistái számára szeptember 1-jén, kedden reggel 8 órakor kezdődik a tanévnyitó szentmise a Zárda kápolnában.

A szeptember 24-i marizelli zarándoklatra már csak néhány hely maradt. Az útra a hivatalban lehet jelentkezni a 3500 Ft-os részvételi díj egyidejű befizetésével.

Még várjuk mindazok jelentkezését, akik az ősszel induló képzéseinken szeretnének részt venni. Középiskolások számára bérmálásra felkészítő csoport indul, valamint a már bérmálkozott középiskolások és egyetemisták számára hittancsoportot is indítunk. Azon felnőttek, akik nincsenek megkeresztelve vagy nem voltak elsőáldozók, illetve bérmálkozók, a katekumenátusra jelentkezhetnek.

A plébániai Karitász az elmúlt héten 86 diáknak állított össze tanszercsomagot, ezzel 50 rászoruló családot segített a tanév kezdetén. A tanszerek vásárlására fordított összeg 362 000 Ft, amely a jótékonysági hangversenyek bevételeiből, a hívek perselyadományaiból és néhány nagylelkű adakozó pénzadományából tevődött össze.

Az Adoremus szeptemberi száma átvehető a sekrestyében.