Információk a hétre - október 30.

MindenszentekInformációk az Évközi 31. vasárnapon, 2016. október 30-án.

Ma délután 5 órakor a Szent Mónika közösség tagjai találkoznak a plébánián. Az esti szentmise után pedig vasárnap esti muzsikára várjuk a zenebarátokat.

Kedden, november 1-jén Mindenszentek ünnepe van. Ezen a napon szentmiselátogatási kötelezettségünk van. A plébániatemplomban reggel 7 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék, Bazitán pedig délelőtt fél 9-kor. E napon 16.30 órakor ökumenikus imádság lesz a meghaltakért a Göcseji úti temetőben.

Másnap, november 2-án, Halottak napján a plébániatemplom altemplomában lesznek szentmisék 7 órakor és 18 órakor. A reggeli szentmisében áldjuk meg az altemplom új ambóját.

November 1 és 8 között minden nap teljes búcsút nyerhetnek mindazok, akik a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatják, s imádkoznak a meghaltakért, szentgyónást és szentáldozást végeznek, valamint a Szentatya szándékára is imádkoznak. Akik Halottak napján meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, ugyanezekkel a feltételekkel szintén teljes búcsút nyerhetnek.

A jövő héten az ünnepi események miatt csak pénteken lesz hivatali szolgálat a plébánia hivatalban. A Testvérek megértését kérjük!

Szentségimádási órát tartunk a lelkipásztorokért és papi hivatásokért november 3-án, elsőcsütörtökön 17 órától. Másnap, november 4-én, elsőpénteken szintén 17 órától a Karitász tart imaórát. Elsőszombaton, november 5-én reggel 6 órától a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el.

A Szent Márton Légió filmvetítésre várja az érdeklődőket november 5-én, szombaton 17 órára a Mindszenty iskolába, amelyen a Ha Isten is úgy akarja című vígjátékot lehet megtekinteni. Ingyenes belépőjegyek a plébánia hivatalban igényelhetők.

A Deák tér 3. szám alatti kiállítóteremben Márton Áronról szóló kiállítás tekinthető meg november 7-ig. A részletek a hirdetőtálán találhatók.

Az Egyházmegye által kiadott kis Szentírás tetszőleges példányszámban ingyenesen elvihető az újságos asztalról.