Információk a hétre - november 13.

JézusFriss információk az Évközi 33. hétre 2016. november 13-án.

Ma fatimai esténk lesz, amelyet Varga Kamill OFM atya vezet. 16 órakor a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el, 17 órától szentségimádási óra lesz, majd 18 órától szentmise. Nagy szeretettel várunk mindenkit!

Katekumenjeink befogadási szertartására kerül sor november 16-án, szerdán az esti szentmisében. Nagy buzgósággal várjuk közösségünk tagjait, hogy hittanulóinkért együtt imádkozhassunk!

A jövő vasárnap Krisztust, a világmindenség Királyát ünnepeljük. Ez a nap az egyházi év utolsó vasárnapja. A délelőtti szentmisét követően elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló imádsággal. Mindazok, akik a szokásos feltételek teljesítése mellett részt vesznek ezen az ájtatosságon, teljes búcsúban részesülhetnek.

Ugyancsak a jövő vasárnap 15 órától családi délutánra várjuk általános iskolásainkat családjaikkal együtt a plébániai központ közösségi termébe. 16 órától pedig a gyerekek számára tartunk zenés dicsőítést a templomban.

A jövő vasárnap a Püspöki Konferencia előírása szerint a Karitász javára gyűjtjük a perselyadományokat.

Már előre jelzünk néhány fontos dátumot: A jövő év első félévére a szentmiseszándékok előjegyzése november 21-én, hétfőn 16 órakor kezdődik a plébánia hivatalban. Ugyanezen a napon 16.30 órakor lesz a Mindszenty iskola Szent Cecília napi hangversenye a Zárdakápolnában. Ferenc pápa: Amoris laetitia című írásáról tartunk előadást november 23-án, szerdán 17 órától. Két hét múlva, november 26-án adventi koszorú kötésre várjuk plébániánk családjait 14 órától. A részleteket a jövő héten hirdetjük.

Újra várjuk azon párok jelentkezését, akik már évek vagy évtizedek óta együtt élnek és most szeretnének szentségi házasságot kötni. Információs lapot a hivatalban és sekrestyében lehet kérni.

Várjuk azok jelentkezését is, akik a jövő évre katolikus újságot szeretnének előfizetni. Plébániánkon az Új ember, a Keresztény élet, a Képmás és az Adoremus előfizetésére van lehetőség. A többi kiadvány az újságos asztalról vásárolható meg. Minden további információ a Hírlevélben található.

Megjelent a plébánia magazinjának, az Örömhírnek új száma, amelyet az újságos asztalról lehet felvenni. Ugyanott található meg az egyházmegyei újság, a Martinus novemberi száma is, valamint a Mária Rádió e havi prog-ramfüzete.