Információk a hétre - december 25.

Boldog Karácsonyt!Áldott, szép Karácsonyt kívánunk minden jóakaratú Testvérünknek!

E hét információi alább olvashatók.

Hálás szívvel köszönjük a Testvéreknek az ünnepi előkészületek során nyújtott mindenféle segítséget: a templomdíszítésbe és takarításban, a liturgikus és zenei szolgálatok végzésében. Köszönjük, hogy segítettek széppé tenni közösségünk ünnepét!

Plébániánk Karitászcsoportja is köszöni a kedves híveknek az adventi gyűjtés keretében eljuttatott adományaikat. A tárgyi adományok mellett 169 300 Ft-ot adományoztak a Testvérek, melyet teljes egészében tartós élelmi-szerek vásárlására fordítottak. Élelmiszer- és játékgyűjtést segítette a Máltai Szeretetszolgálat és a Zalaegerszegi Törvényszék is. Az adománygyűjtések eredményeként összesen 71 rászoruló családhoz (262 fő) sikerült élelmiszercsomagot eljuttatni.

Holnap, Karácsony másnapján a vasárnapi rend szerint lesznek a szent-misék plébániánkon.

Ezen a héten csak pénteken van hivatali szolgálat a plébánia hivatalban.

Szerdán, Aprószentek ünnepén szentségimádási órát tartunk az életért az esti szentmise előtt 17 órától.

December 29-én, csütörtökön van a bazitai templom szentségimádási napja. A szentségimádás 10 órakor kezdődik, és 15 órakor ér véget. Bátorítjuk plébániai közösségünk tagjait a közös imádságon való részvételre!

Ebben az évben december 30-án, pénteken lesz a Szent Család ünnepe. Az esti szentmise végén külön áldásban részesítjük a családokat.

Az év végi hálaadás december 31-én, szombaton 16 órakor kezdődik. Ez már érvényes előesti szentmise a másnapi ünnepre. E délutánon hálát adunk az év során kapott kegyelmekért rövid szentségimádás keretében a szentmise végén.

Hagyományainknak megfelelően december 31-én 23.30 órától közös imádságra várjuk közösségünk tagjait. Először a zsolozsmát imádkozzuk el, majd éjféltől fél 1-ig csendes szentségimádást tartunk. Várjuk mindazokat, akik az óév utolsó és az újév első perceit imádságban szeretnék eltölteni.

Jövő vasárnap, január 1-jén a megszokott vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék plébániánkon.

A jövő év első hét hónapjára szentmiseszándékokat a plébánia hivatalban lehet előjegyeztetni.

A plébániai Rózsafüzér Társulat tagjait kérjük, hogy a jövő évre szóló beosztásukat szíveskedjenek átvenni a sekrestyében!

Szentlélek szeminárium indul január 9-én a Szent Család Óvodában, amelyről bővebb ismertetőt honlapunkon lehet olvasni. Jelentkezési lap az újságos asztalon található, amelyet még ezen a héten szíveskedjenek leadni.

Szeretettel kérjük a Testvéreket, hogy akik még idei egyházközségi hozzájárulásukat nem rendezték, szíveskedjenek azt megtenni a plébánia hivatalban.

Örömmel ajánljuk a Testvérek figyelmébe plébániánk lapozható falinaptárját, valamint az egyházmegyei kalendáriumot. Mindkét kiadványt az újsá-gos asztalról tudják megvásárolni.