Információk a hétre - november 17.

Krisztus visszatér!Plébániánk aktuális információi az elkövetkező hétre.

Gondolat e hétre: "A kíváncsiság késztet arra, hogy szeretnénk hallani: az Úr itt van, vagy ott van. Ezt mondatja velünk: „Ismerek egy látnokot, egy látnoknőt, aki leveleket, üzeneteket kap a Szűzanyától”. Szűz Mária egy Anya! És mindnyájunkat szeret. De nem postai irodavezető, aki naponta üzeneteket küld. Ezek a hírek eltávolítanak bennünket az evangéliumtól, a Szentlélektől, a békétől és a bölcsességtől, Isten dicsőségétől, Isten szépségétől." (Ferenc pápa)

Ma minden szentmise után a Mária Rádió önkéntesei tartanak rövid tájékoztatót, amelyet követően fel lehet iratkozni a Mária Rádió programfüzetére.

A jövő vasárnap lesz az egyházi év utolsó vasárnapja: Krisztus Király ünnepe. Az esti szentmise előtt fél 6-tól elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát és a felajánló imádságot az eucharisztikus Jézus előtt. Mindazok, akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, a szokott feltételekkel teljes búcsút nyerhetnek.

A jövő vasárnapi perselygyűjtés összegét a Karitász javára ajánljuk fel. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szent Erzsébet-napi körlevele megtalálható honlapunkon.

Plébánián legújabb közösségeként karitász-csoportot szeretnénk indítani. Az induló plébániai karitász kezdeti feladatai a különböző alkalmi akciók és adománygyűjtések lebonyolítása, valamint a beteglátogatás megszervezése lesz. Aki szívesen tevékenykedne a szeretetszolgálat területén, kérjük, hogy jelentkezzen a sekrestyében vagy a plébánián.

A Mindszenty iskolában pályaválasztási tájékoztató lesz a leendő gimnazisták számára november 21-én és december 5-én. Részletes információ a hirdetőtáblán található plakáton, valamint az iskola honlapján szerepel.

Szent Cecília-napi jótékonysági hangverseny lesz a Zárda kápolnában november 25-én, hétfőn 16.30 órai kezdettel.

Idén Zalaegerszegen, a Mindszenty Iskolában kerül megrendezésre az egyházmegyei családi lelki nap. A szervezők 2013. november 23-án, szombaton 9 órától várják a családokat Blanckenstein Miklós adventi gondolatébresztő előadásaival, kerekasztal beszélgetéssel, majd a püspök atya által celebrált szentmisével. A rendezvény alatt ebédet, a gyermekeknek külön programot biztosítanak. Jelentkezni lehet: a plébániahivatalban leadott jelentkezési lappal, vagy a www.csalad.martinus.hu honlapon található jelentkezési lap kitöltésével. A jelentkezési határidő holnap, november 18-án zárul. A családi nap záró szentmiséje plébániatemplomunkban lesz, amely egyúttal a Hit Évének egyházmegyei lezárása is. Bővebb információ a hirdetőtáblán található.

A Szent Család Óvodában Uzsalyné Dr. Pécsi Rita tart előadást Miért nem működik a "Százszor megmondtam!"? A sikeres nevelés kulcsa: az érzelmi intelligencia címmel november 26-án, kedden délután 5 órától.

Továbbra is várjuk önkéntesek jelentkezését, akik segítenének plébániai szórólapjainkat kihordani. Még jó néhány utca nincs lefedve, így minden segítséget örömmel fogadunk.

A 2014-es egyházmegyei katolikus kalendáriumot 550 Ft-ért lehet megvásárolni a sekrestyében. A Mária Rádió programfüzeteit pedig a templom hátuljában lehet átvenni.