Információk a hétre - február 26.

BarátokInformációk a hétre az Évközi 8. vasárnapon, 2017. február 27-én.

Ma a püspöki konferencia rendelkezése szerint a katolikus iskolák javára gyűjtjük a perselyadományokat. Délután a Szent Mónika közösség tagjai kivételesen 16 órakor találkoznak a plébániai központ közösségi termében. Az esti szentmise után pedig a zenebarátokat várjuk vasárnap esti muzsikára.

A Szent Család Óvoda nyílt délutánra várja a leendő kiscsoportos óvodásokat és szüleiket február 28-án, kedden 17 órától.

Szintén kedden a szentmise után szentségimádás és közbenjáró imádság lesz.

Szerdán, március 1-jén Hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjti időszak. Ezen a napon reggel 6 órakor és este 6 órakor lesz szentmise. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is hajnali szentmisére várjuk reggel 6 órára a Testvéreket minden szerdán és szombaton, melyek után a zsolozsmát is elimádkozzuk. Szerdánként így este nincs szentmise. E hajnali szentmisék ismét lehetőséget biztosítanak a szent időszak különleges megszentelésére. Ne felejtsük, hogy Hamvazószerda szigorú böjti nap. 14 éves kortól hústilalom van, a 18 és 60 év közöttiek pedig ezen a napon háromszor étkezhetnek, melyek közül csak egyszer lakhatnak jól. Ezen kívül nagyböjt minden péntekén hústilalom van a 14 éven felüliek számára. Nagyböjt minden péntekén keresztúti ájtatosságot végzünk 17 órától.

A Jézus Szíve Ferences Plébánián nagyböjt minden keddjén medjugorjei imaestet tartanak az esti 6 órás szentmise után, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

A lelkipásztorokért és papi hivatásokért tartunk szentségimádási órát március 2-án, elsőcsütörtökön 17 órától.

A Karitász keresztúti ájtatossága elsőpénteken, március 3-án 17 órakor kezdődik.

A fatimai rózsafüzért elsőszombaton, március 4-én, a hajnali szentmise előtt egyszerű formában imádkozzuk el.

A jövő vasárnap minden szentmise után a hamvazás szentelményében részesülhetnek mindazok, akik Hamvazószerdán nem tudnak eljutni szentmisére.

Már most hívjuk a Testvéreket plébániánk nagyböjti lelkigyakorlatára, amelyet Márfi Gyula veszprémi érsek vezet két hét múlva, március 11 és 13 között. A részletes program a Hírlevélben található.

Plébániánk házaspárokat erősítő párkapcsolati programot indít azok számára, akik szeretnék házasságuk alapjait megerősíteni, esetleg új alapokat találni. A programmal kapcsolatos részletek az elmúlt heti Hírlevélben, valamint honlapunkon találhatók. Jelentkezni a Plébánia Hivatalban lehet.

Segítséget kérünk a Testvérektől, hogy új plébániai szórólapunkat minden plébániánkon élő családhoz eljuttathassuk. Az előző évek módszerét követve az önkéntesek a sekrestyében vehetik fel a borítékokat, egy-egy utcát vállalva. Minden ezzel kapcsolatos információ az elmúlt heti Hírlevélben található.

A Kolping Idősek Otthona önkéntesek segítségét kéri, akik akár alkalomszerűen, akár rendszeresen kisebb szolgálatokat tudnak vállalni az otthon-ban. Karbantartási, szervezési, szállítási feladatokban, valamint az idősekkel való találkozásban várnak segítséget. Minden információ és a lehetséges szolgálati területek a Hírlevélben találhatók.