Információk a hétre - március 12.

Jézus megkísértéseMár zajlik nagyböjti lelkigyakorlatunk! A következő hétre szóló információink Nagyböjt 2. vasárnapján, 2017. március 12-én, a következők.

Holnap, hétfőn fatimai esténk van, így reggel nincs szentmise. 16 órától a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el, 17 órától keresztúti ájtatosság és szentgyónási lehetőség lesz, 18 órától pedig szentmise lesz a harmadik lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Szeretettel várjuk a Testvéreket a közös készülődésre!

A héten szerdán és csütörtökön nincs hivatali szolgálat a plébánia hivatalban.

A jövő vasárnap valamennyi szentmise végén tartjuk az elmúlt évről szóló a gazdasági beszámolót.

Szintén a jövő vasárnap 15 órára családi délutánra várjuk az általános iskolásokat és szüleiket a plébániai központ közösségi termébe.

A plébániai Karitász nagyböjti adománygyűjtésében a Testvérek tartós élelmiszer és pénzadomány felajánlásával segíthetik a plébániánk területén élő rászoruló családokat, amelyeket még az ünnep előtt eljuttatunk hozzájuk. Minden adományt a templomba lehet leadni április 2-ig.

Az otthonukhoz kötött időseket és betegeket is meglátogatjuk a nagyböjt folyamán. Kérjük hozzátartozóikat, hogy jelentsék be őket a plébánia hivatalban, hogy előre egyeztetett időpontban elvégezhessék szentgyónásukat és szentáldozáshoz járulhassanak. Kérjük, hogy külön szíveskedjenek azt is jelezni, ha hozzátartozójuk a betegek szentségét is szeretné felvenni!

Még várjuk önkéntesek jelentkezését, akik plébániai szórólapunk célba juttatásában segítenek. A még lefedetlen utcák listája a Hírlevélben található.

Idén az egyházmegyei zarándoklatot május 1-jére Esztergomba hirdette meg egyházmegyénk. A zarándoklatra autóbuszt indítunk, amelyre már lehet jelentkezni a plébánia hivatalban. A zarándoklat díja 4.000 Ft, amely mellé 400 Ft-ért zarándokkönyv is rendelhető.

A Brenner János emlékév kapcsán új kiadvány jelent meg Nem félek címmel, amely kedvezményes áron, 340 Ft-ért vásárolható meg az újságos asztalról. Ugyanitt található rózsafüzéres elmélkedéseket tartalmazó imalap, amely 250 Ft-ba kerül. A Martinus márciusi száma szintén az újságos asztalról vásárolható meg.

A Szent András Evangelizációs Iskola Új élet Krisztusban kurzust szervez március 31 és április 2 között mindazoknak, akik hitük alapjait szeretnék megerősíteni. Információs és jelentkezési lap az újságos asztalon található.

Szeretettel kérjük a Testvéreket, ne feledkezzenek meg személyi jövedelemadójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról. Ez vonatkozik azokra is, akiknek adóbevallását a NAV készíti el. Az első százalékot kérjük, hogy katolikus egyházunknak ajánlják fel, a második százalékot pedig bármely intézménynek vagy alapítványnak. Szeretettel ajánljuk a Testvérek figyelmébe plébániai alapítványunkat, valamint városunk katolikus nevelési intézményeit. A rendelkezéshez szükséges egész oldalas nyilatkozatok az újságos asztalról vehetők fel. A dobozban levő kis formátumú nyilatkozatok már nem érvényesek, azok csupán az adószám megjegyzésére szolgálnak, amelyet a nyomtatványra kell majd felvezetni. Minden egyéb információ a Hírlevélben található.