Információk a hétre - március 19.

SzomorúságNagyböjt 3. vasárnapjának hírei 2017. március 19-én.

A mai vasárnap valamennyi szentmise végén tartjuk az elmúlt évről szóló a gazdasági beszámolót.

Szintén ma 15 órára családi délutánra várjuk az általános iskolásokat és szüleiket a plébániai központ közösségi termébe.

Holnap, március 20-án, hétfőn üljük Szent József ünnepét. Ezen a napon reggel 7 órakor lesz szentmise. Szombaton, március 25-én az Úr születésének hírüladását ünnepeljük, ekkor reggel 6 órakor hajnali szentmise lesz.

A jövő vasárnap különleges módon is várjuk a délelőtti szentmisére az óvodásokat és családtagjaikat. A Szent Mónika közösség 16 órakor a plébániai központ közösségi termében találkozik. Az esti szentmise után pedig vasárnap esti muzsikára várjuk a zenebarátokat.

A plébániai Karitász nagyböjti adománygyűjtésében a Testvérek tartós élelmiszer és pénzadomány felajánlásával segíthetik a plébániánk területén élő rászoruló családokat. Minden adományt a templomban lehet leadni április 2-ig.

Az otthonukhoz kötött időseket és betegeket is meglátogatjuk a nagy-böjt folyamán. Kérjük hozzátartozóikat, hogy jelentsék be őket a plébánia hivatalban!

Idén az egyházmegyei zarándoklatot május 1-jére Esztergomba hirdette meg egyházmegyénk. A zarándoklatra autóbuszt indítunk, amelyre már lehet jelentkezni a plébánia hivatalban. A zarándoklat díja 4.000 Ft, amely mellé 400 Ft-ért zarándokkönyv is rendelhető.

Az újságos asztalról sok szép kiadvány vásárolható meg, többek között az elmúlt évünket bemutató plébániai évkönyv, az Örömhír legújabb száma, a Brenner Jánost bemutató Nem félek című kiadvány, valamint rózsafüzéres elmélkedéseket tartalmazó imalap.

A Szent András Evangelizációs Iskola Új élet Krisztusban kurzust szervez március 31 és április 2 között mindazoknak, akik hitük alapjait szeretnék megerősíteni. Információs és jelentkezési lap az újságos asztalon található.

A petőhenyei templomban nagyböjt minden vasárnapján taizé-i imaórát tartanak 17 órától, amelyre szeretettel várnak mindenkit.

Szeretettel kérjük a Testvéreket, ne feledkezzenek meg személyi jövede-lemadójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról. Minden információ az elmúlt heti Hírlevélben található.