Információ az SZJA 1%-ával kapcsolatban

1% szeretetSzeretettel kérjük a Testvéreket, ne feledkezzenek meg személyi jövedelemadójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról.

Ez azokra is vonatkozik, akiknek adóbevallását a NAV készíti el. Az első százalékot kérjük, hogy katolikus egyházunknak ajánlják fel, a második százalékot pedig bármely intézménynek vagy alapítványnak. Szeretettel ajánljuk a Testvérek figyelmébe plébániai alapítványunkat, valamint városunk katolikus nevelési intézményeit.

A rendelkezéshez szükséges egész oldalas nyilatkozatok az újságos asztalról vehetők fel. A dobozban levő kis formátumú nyilatkozatok már nem érvényesek, azok csupán az adószám megjegyzésére szolgálnak, amelyet a nyomtatványra kell majd felvezetni. Amennyiben az adóbevallást a NAV készíti el, a nyomtatványt a NAV-nak kell személyesen vagy postán visszajuttatni. Aki elektronikus adóbevallást készít, annak az elektronikus felületen kell rendelkeznie mindkét százalékról és nem kell nyomtatványt kitöltenie. Ebben az esetben a dobozban található emlékeztető cédula segít, mivel az azon szereplő adószámot kell beírnia bevallásába.