Információk a hétre - április 2.

Nagyböjt 5. vasárnapjaNagyböjt 5. vasárnapjának információi 2017. április 2-án.

A mai vasárnap perselygyűjtését a szentföldi szent helyek és keresztények megsegítésére gyűjtjük. Ma az esti szentmise előtt 16.45 órától zenés keresztúti ájtatosság lesz, amelynek plakátja a hirdetőtáblán megtekinthető.

A Szent Család Óvodában Uzsalyné Dr. Pécsi Rita tart előadást április 4-én, kedden 17 órakor, amelynek címe Mire képes a bizalom a nevelésben?

Az altemplom ünnepek előtti takarítására április 5-én, szerdán délelőtt 9 órától kerül sor. Szeretettel kérjük a hozzátartozók segítségét!

Elsőcsütörtökön, április 6-án, 17 órától a lelkipásztorokért és papi hivatásokért tartunk szentségimádási órát.

Elsőpénteken, április 7-én lesz fatimai esténk, amelyet a Nagycsütörtök miatt helyeztünk át. 16 órától a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el. 17 órától liturgikus katekézis kezdődik, amelyben a Húsvéti Szent Három Nap liturgiáját ismerhetjük meg közelebbről, segítséget kapva a szent napok mélyebb és tudatosabb megéléséhez. 18 órakor szentmise, majd Mária-ájtatosság lesz. Szeretettel várjuk a Testvéreket!

A jövő vasárnap Virágvasárnappal elkezdődik a Nagyhét. A délelőtti szentmisében lesz a barkaszentelés, így a szentmise az altemplom előtti téren kezdődik majd. A nagyhét további programja a hirdetőtáblán található.

Szintén a jövő vasárnap családi délutánra várjuk plébániánk hittanosait és szüleiket. A program kivételesen a bazitai templomban fog kezdődni, ahol keresztúti ájtatosságot végzünk, amelyre mindenkit szeretettel várunk.

Április 29-én lesz 3. plébániai bálunk a Mindszenty iskolában. Belépőjegyeket már lehet vásárolni a plébánia hivatalban, támogatójegyeket pedig a sekrestyében. A bálra hálásan fogadunk tombola-felajánlásokat, amelyeket a plébánia hivatalban lehet leadni. Minden további részlet honlapunkon található.

A május 1-jei esztergomi egyházmegyei zarándoklatra autóbuszt indítunk, amelyre a plébánia hivatalban lehet jelentkezni. A zarándoklat díja 4.000 Ft, amely mellé 400 Ft-ért zarándokkönyv is rendelhető.

Május 13-án a szombathelyi Fatimai Szűz templomban egyházmegyei Fatima-napot szerveznek. Az ünnepségre autóbuszt indítunk, így nálunk ezen a napon kivételesen nem lesz fatimai este. Az autóbuszra már lehet jelentkezni a plébánia hivatalban a 2500 Ft-os részvételi díj befizetésével.

Május 20-án a székesegyházban szervezik meg az édesanyák országos Szent Mónika találkozóját. A találkozóra autóbusz indul, amelyre szintén a plébánia hivatalban lehet jelentkezni. A zarándoklat díja 3000 Ft.

Augusztusi észak-erdélyi körutazásra várnak jelentkezőket. Minden ezzel kapcsolatos információ a hirdetőtáblán található.

Szeretettel ajánljuk a Testvérek figyelmébe a házaspárokat erősítő pár-kapcsolati programhoz kapcsolódó ötféle szórólapunkat, amely ingyenesen elvihető az újságos asztalról. Egyúttal jelezzük a Testvéreknek, hogy mostantól a szentgyónásra való felkészülést segítő korosztályos lelkitükröket találnak a gyóntatószék mellett, amelyet akár haza is lehet vinni.