Információk a hétre - április 9.

Jézus bevonulása JeruzsálembeInformációink a hétre 2017. április 9-én, Virágvasárnap.

Ma családi délutánra várjuk plébániánk hittanosait és szüleiket. A program kivételesen a bazitai templomban kezdődik 15 órakor, ahol keresztúti ájtatosságot végzünk, amelyre mindenkit szeretettel várunk.

Nagycsütörtökön, április 13-án délelőtt 10 órakor lesz a Székesegyházban az olajszentelési szentmise. 18 órakor kezdődik az utolsó vacsora szentmiséje, amelyet követően 20 óráig közös, majd 21 óráig csendes virrasztást tartunk.

Nagypénteken, április 14-én reggel 8 órától a zsolozsmát imádkozzuk el, 9 órától pedig a hittanosok vezetnek dramatizált keresztúti ájtatosságot a templom körül. A nagypénteki szertartás délután 3 órakor kezdődik. 19 óra-kor indul Zalaegerszeg város keresztútja a Nagytemplomtól a Kálváriáig. Kérjük, hogy a Testvérek szíveskedjenek gyertyát magukkal hozni!

Nagypénteken a Jánkahegyi keresztút délután 3 órakor kezdődik.

Ne feledjük, hogy Nagypéntek szigorú böjti nap. 14 évtől hústilalom van, a 18-65 év közöttiek pedig ezen a napon csak háromszor étkezhetnek, melyek közül csak egyszer lakhatnak jól.

Nagyszombaton reggel 8 órától a zsolozsmát imádkozzuk el, majd ezt követően fél 4-ig nyitva lesz templomunk, így lehetőség nyílik a Szent Sír látogatására. A húsvéti vigília este 8 órakor kezdődik, amelyre a templomot negyed 8-kor nyitjuk ki. Kérjük a Testvéreket, hogy a szertartásra szívesed-jenek védőpapírral ellátott gyertyát hozni magukkal!

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék. Húsvétvasárnap a délelőtti szentmiséken lesz ételszentelés.

Emlékeztetjük a Testvéreket, hogy Nagycsütörtöktől Húsvétvasárnapig nem tudunk lehetőséget biztosítani a szentgyónások elvégzésére. Utoljára nagyszerdán, a hajnali szentmise alatt lesz gyóntatás. Nagycsütörtökön és Nagypénteken nincs hivatali szolgálat sem a plébánia hivatalban.

Április 29-én lesz 3. plébániai bálunk a Mindszenty iskolában. Belépőjegyeket még lehet vásárolni a plébánia hivatalban, támogatójegyeket pedig a sekrestyében. A bálra a tombola-felajánlásokat, a plébánia hivatalban lehet leadni. Minden további részlet honlapunkon található.

Egynapos plébániai zarándoklatainkra folyamatosan lehet jelentkezni a plébánia hivatalban: május 1-jén Esztergomba indulunk az egyházmegyei zarándoklatra, május 13-án Szombathelyen, a Fatimai Szűz templomban lesz fatimai esténk az egyházmegyei Fatima-napon, május 20-án pedig szintén Szombathelyen az édesanyák országos Szent Mónika találkozója lesz. Minden részlet a zarándoklatokkal kapcsolatban honlapunkon található.

Plébániánk zarándoklatot szervez Rómába augusztus 7 és 12 között. A zarándoklattal kapcsolatos minden információ a hirdetőtáblán és honlapunkon található.

Szeretettel ajánljuk a Testvéreknek a Házaspárokat erősítő párkapcsolati program ötféle szórólapját, amelyet tetszőleges mennyiségben ingyenesen el lehet vinni az újságos asztalról.

Megérkezett a Martinus áprilisi száma is, amelynek témája a család.