Információk a hétre - június 11.

SzentháromságSzentháromság vasárnapjának hírei 2017. június 11-én.

A héten kedden kivételesen nincs hivatali szolgálat a plébánia hivatalban.

Kedden, június 13-án, fatimai estére várjuk a Testvéreket, amelyet Molnár János atya vezet majd. 16 órától a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el, 17 órától szentségimádási óra lesz, 18 órától pedig szentmise és körmenet.

Június 17-én, szombaton 10 órakor lesz a székesegyházban a papszentelés, amelyen Kaszás Csaba atyát, a Mária Magdolna Plébánia diakónusát szentelik pappá.

A jövő vasárnap az Úr Jézus Szentséges Testét és Vérét, Úrnapját ünnepeljük. A város plébániáinak közös szentmiséje 9.30 órakor kezdődik a Jézus Szíve Ferences templomban, amelyet követően indul az úrnapi körmenet a Mária Magdolna templomhoz. Nagy szeretettel várnap minden közösen imádkozni vágyót! Az ünnep miatt a jövő vasárnap Bazitán vasárnap nem lesz szentmise, hanem szombaton 16 órától lesz előesti szentmise.

A jövő vasárnap lesz a jánkahegyi búcsú a kápolnánál, amelyen Bognár István gutorföldei plébános mutat be szentmisét 15 órától.

Szintén a jövő vasárnap, június 18-án, az esti szentmise után jótékonysági hangversenyt ad a plébániai Karitász javára a Liszt Ferenc Iskola Régi Diákok Kórusa. Az eseményre a belépés díjtalan.

A szentmisék az év hátralevő részére előjegyeztethetők a plébánia hivatalban.

Több ősszel induló képzésre lehet már jelentkezni a plébánia hivatalban, többek között a középiskolások bérmálási csoportjába, a szentségekben nem részesült felnőtteknek a katekumenátusba, valamint a már bérmálkozott középiskolások és egyetemisták számára induló hittancsoportba.