Szent Márton Légió akcióban

img-8848Ismét akcióban a Szent Márton Légió. Most a zalaegerszegi Miasszonyunk Idősek Otthonában volt szükség a segítő kezekre.

 

 


Az ez alkalomra rapid gyorsasággal összeverbuvált Szent Márton Légió és barátai a zalaegerszegi Miasszonyunk Idősek Otthona két, osztályteremnyi raktárába vetette be magát a minap, hogy még az Otthon  költöztetése során oda halmozott felszerelési és berendezési tárgyakat, az adományba kapott bútorokat, ágyneműket, ruhákat, könyveket és még sok minden összegyűlt tárgyat az állólámpától a kisrádióig, a kalitkától a járókeretig a termekből kihordja, hogy aztán az Otthon hozzáértő munkatársai azokat használhatóságuk szerint szétválogassák és rendszerezve eltárolják.

Megtapasztaltuk, hogy a „közösség ereje” kifejezésnek nemcsak pszichésen, de fizikai értelemben is van értelme, az Otthon dolgozóinak ez a munka ugyanis több napig eltartott volna, mi pedig négy óra alatt elvégeztük! Igaz, amikor 8 óra tájban felnyíltak a raktárajtók és hegyként magasodott elénk a fent írt holmik sokasága, nehezen tudtuk elképzelni, hogy ezek majd egyszer helyükre fognak kerülni az éppen akkor még a termek különböző pontjain lapokban és bujkáló csavarokban megnyilvánuló polcrendszereken, amelyek összeszerelését férfias erő, szakértelem és kitartás, ugyanakkor erős női kétkedés majd végül össznépi elismerés kísérte!

Köszönjük szépen minden résztvevőnek a segítséget, és köszönet a jó hangulatért, összetartásért! 

 

 

Rumi Kriszta