Információk a hétre - október 29.

ŐszInformációink az Évközi 30. vasárnapon, 2017. október 29-én.

Ma 17 órától a Szent Mónika közösség tagjai találkoznak, az esti szent-mise után pedig vasárnap esti muzsikára várjuk a Testvéreket, amelyen a 25 éves Canterina kórus lép majd fel.

Az ünnepek miatt a héten nem lesz hivatali szolgálat a Plébánia Hivatal-ban. Sürgős esetben üzenet hagyható a plébánia hangpostáján, illetve emailes üzenet is küldhető. A rendkívüli helyzetre való tekintettel kérjük a Testvérek megértését!

Különleges hangversenyre kerül sor holnap este, október 30-án, 19 órától plébániatemplomunkban. A svájci Quatuor Bourgogne együttes ad hangversenyt október 30-án hétfőn, 19 órától. Az esemény plakátja a hirdetőtáblán olvasható.

November 1-jén, szerdán lesz Mindszentek ünnepe. Ne feledjük, hogy ezen a napon szentmiselátogatási kötelezettségünk van. A plébániatemplomban reggel 7 órakor és este 6 órakor vannak szentmisék. Az esti szent-mise után az altemplomban elvégezzük a szertartást meghaltakért. 10 órakor e napon nincs szentmise, de az ünnepre érvényes már a kedd esti szentmise is. Bazitán e napon 8.30 órakor van szentmise. November 1-jén, 16.30 órakor ökumenikus imádság lesz a Göcseji úti temetőben. Másnap, halottak napján reggel 7 órakor és este 6 órakor van szentmise az altemplomban.

Az ünnepekhez kötődően teljes búcsút is lehet nyerni, amelyet a tisztítóhelyen levő lelkek javára is fel lehet ajánlani. Ennek feltételei: kegyelem állapota, szentáldozás és imádság a szentatya szándékára, valamint november 1 és 8 között temetőlátogatás és ott imádság a meghaltakért, vagy pedig halottak napján egy templom vagy kápolna meglátogatása és imádság, vala-mint a szokásos feltételek.

Elsőpénteken, november 3-án, 17 órától a Karitász csoport vár mindenkit imaórára.

Elsőszombaton, november 4-én, reggel 6 órától a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el.

Már lehet jelentkezni a december 16-i szombathelyi Brenner János zarándoklatra. Délelőtt a püspöki szentmisén veszünk részt, azt követően pedig a Brenner János életéről szóló musicalt tekintjük meg. A zarándoklatra a plébánia hivatalban lehet jelentkezni a 2500 Ft-os díj befizetésével.

Plébániánk 12 hetes Biblia-kurzust indít A nagy terv címmel, amely a Biblia otthoni napi imádkozását és magyarázatát tűzi ki céljául, lehetőség szerint heti egy kiscsoportos találkozóval kiegészítve. A programról bővebb információ a Hírlevélben olvasható. A programhoz szükséges munkaanyagot november 8-ig lehet megrendelni a Plébánia Hivatalban.

Az Egyházmegye egylapos falinaptára az újságos asztalról vásárolható meg 40 Ft-ért.