Információk a hétre - november 19.

MindszentyInformációk az Évközi 33. vasárnapon, 2017. november 19-én.

A mai vasárnap a püspöki konferencia rendelkezése szerint a Katolikus Karitász javára gyűjtjük a perselyadományokat.

A Mindszenty iskola Szent Cecília napi hangversenye november 22-én, szerdán, 16.30 órakor kezdődik, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

E héten, csütörtökön, 16 órakor a plébánia hivatalban kezdődik a szentmisék előjegyzése a 2018. januártól júliusig terjedő időszakra.

November 25-én, szombaton, a Szent Márton Légió a templom és környékének takarítására vár önkénteseket. Kérjük az önkénteseket, hogy kerti munkaeszközöket szíveskedjenek magukkal hozni.

Szintén november 25-én, szombaton, mi is csatlakozunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága által meghirdetett akcióhoz. Az egész országban 17 és 18 óra között lehetőség nyílik a szentségimádásra. Mi is szeretettel várjuk az imádkozni vágyókat 17 órára, hogy Egyházunkért és az Eucharisztikus Kongresszusért imádkozzunk!

A jövő vasárnap, november 26-án lesz Krisztusnak, a világmindenség királyának ünnepe. A délelőtti szentmise végén elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló imádsággal. A megszokott feltételekkel teljes búcsút nyerhetnek mindazok, akik ezen az ájtatosságon részt vesznek.

A jövő vasárnap a Szent Mónika közösség tagjai a kápolnában találkoznak 17 órától. Az esti szentmise után pedig vasárnap esti muzsikára várjuk a zenebarátokat.

November 29-én, szerdán lesz plébániatemplomunk szentségimádási napja. Kérjük, hogy aki a nap során csendes jelenlétet vállal a templomban, szíveskedjék feliratkozni a sekrestyében.

A Mindszenty Gimnázium interaktív nyelvi foglalkozásokra és pályaválasztási tájékoztatóra várja a 8. osztályosokat és szüleiket november 30-án, csütörtökön, 15 órától az iskolába. Minden ezzel kapcsolatos információ a hirdetőtáblán található.

December 9-én adventi eucharisztikus lelki napot szervezünk Mészáros Domonkos atya és a győri Mécs-közösség közreműködésével. A program az Eucharisztikus Kongresszus első készületi évének egyik fontos programja. A lelki nappal kapcsolatos információk az elmúlt heti Hírlevélben és a hirdető-táblán találhatók. Az ingyenes programra a plébánia hivatalban lehet regisztrálni.

A december 16-i szombathelyi Brenner János zarándoklatra a plébánia hivatalban lehet jelentkezni a 2500 Ft-os díj befizetésével.

Megjelent az Örömhír új száma, amely az újságos asztalról vihető el. Hálásan köszönünk érte minden adományt! Az Eucharisztiához kapcsolódó imádságos-elmélkedési füzet vásárolható az újságos asztalról 500 Ft-ért. Valamint megérkezett a 2018-as egyházmegyei kalendárium is, ez pedig 790 Ft-ba kerül.

Várjuk azok jelentkezését, akik a jövő évre katolikus újságot szeretnének előfizetni, támogatva ezzel az egyre szűkölő lehetőséget kapó katolikus sajtót. Bővebb információt a plébánia hivatalban lehet kapni.