Információk a hétre - november 26.

Krisztus, a mindenség KirályaInformációink Krisztus Király ünnepén 2017. november 26-án.

Köszönjük mindazok segítségét, akik tegnap a plébániatemplom széppé tételében segítő kezet nyújtottak!

Ma délután a Szent Mónika közösség tagjai a kápolnában találkoznak 17 órától. Az esti szentmise után pedig vasárnap esti muzsikára várjuk a zene-barátokat.

Holnap, november 27-én, kivételesen nem lesz hivatali szolgálat a plébánia hivatalban.

Kedden, november 28-án ünnepeljük a plébániatemplom felszentelésének 13. évfordulóját. Az esti szentmisére várjuk a Testvéreket, amelyet a héten elhunyt Konkoly István püspök atyáért ajánlunk fel. Az esti szentmisét közbenjáró imádság követi majd.

November 29-én, szerdán lesz plébániatemplomunk szentségimádási napja. Kérjük, hogy aki a nap során csendes jelenlétet vállal a templomban, szíveskedjék feliratkozni a sekrestyében. A szentségkitétel délelőtt 9 órakor lesz, 17 órától pedig közös imaórát tartunk.

A Mindszenty Gimnázium interaktív nyelvi foglalkozásokra és pályaválasztási tájékoztatóra várja a 8. osztályosokat és szüleiket november 30-án, csütörtökön, 15 órától az iskolába. Minden ezzel kapcsolatos információ a hirdetőtáblán található.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének zalaegerszegi csoportja Kárpát-medencei népénekeskönyv bemutatóra vár mindenkit november 30-án, csütörtökön 17 órára a Zárda-kápolnába. A programmal kapcsolatos minden információ megtalálható a hirdetőtáblán.

Elsőpénteken, december 1-jén, a plébánia Karitász csoportja tart imaórát 17 órától. Elsőszombaton, december 2-án, a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el reggel 6 órától.

Ugyancsak a jövő szombaton adventi koszorú-kötésre várjuk plébániánk családjait 14 órától a kápolnába. A koszorúk kötéséhez minden alapanyagot biztosítunk, csak gyertyát kérünk hozni, amelyet egyébként a templomban is lehet majd vásárolni.

December 3-án, jövő vasárnap kezdődik az adventi időszak. Adventben minden vasár- és hétköznap hajnali szentmisék lesznek reggel 6 órától és hétköznap este nincsenek szentmisék. Vasárnap a reggel 7 órai szentmise helyett reggel 6 órakor lesz szentmise. Ebben az évben is ajándékkönyvet ajándékozunk mindazoknak, akik az összes hajnali szentmisén részt vettek. Az ehhez szükséges útlevél a kápolnában vehető át.

A jövő vasárnap a 10 órai szentmisére különleges módon is várjuk az óvodásokat és családtagjaikat! Ezen a szentmisén megáldjuk az adventi koszorúkat is. Kérjük a Testvéreket, hogy a szentmise előtt az oltár előtt szíveskedjenek koszorúikat elhelyezni!

December 3-án, jövő vasárnap, 15 órától a Mindszenty iskola tornatermében kerül megrendezésre a cigánypasztorációs lelki nap. A szentmise főcelebránsa Székely János szombathelyi megyéspüspök atya, ezt követően tanúságtételre és kerekasztal beszélgetésre kerül sor. Mindenkit szeretettel várnak.

December 9-én adventi eucharisztikus lelki napot szervezünk. Minden ezzel kapcsolatos információ a hirdetőtáblán és honlapunkon található. Az ingyenes programra a plébánia hivatalban lehet regisztrálni.

Az Egyházmegyei Karitász adventi vásárt szervez, amelynek részletei a hirdetőtáblán találhatók.

A december 16-i szombathelyi Brenner János zarándoklatra a plébánia hivatalban lehet jelentkezni a 2500 Ft-os díj befizetésével.

2018. júliusig szentmiseszándékokat a plébánia hivatalban lehet előjegyeztetni. A Rózsafüzér Társulat tagjai jövő évi beosztásukat a kápolnában vehetik át.

Szeretettel kérjük a Testvéreket, hogy akik még nem fizették be erre az évre egyházközségi hozzájárulásukat, szíveskedjenek azt megtenni a plébánia hivatalban, csekken vagy banki átutalással. Minden adományt hálásan köszönünk!

Az Eucharisztiához kapcsolódó imádságos-elmélkedési füzet vásárolható az újságos asztalról 500 Ft-ért. Valamint megérkezett a 2018-as egyházmegyei kalendárium is, ez pedig 790 Ft-ba kerül.

Várjuk azok jelentkezését, akik a jövő évre katolikus újságot szeretnének előfizetni, támogatva ezzel az egyre szűkölő lehetőséget kapó katolikus sajtót. Bővebb információt a plébánia hivatalban lehet kapni.