Információk a hétre - február 11.

Szerdán kezdődik a nagyböjtInformációink 2018. február 11-én, sz Évközi 6. vasárnapon, betegek világnapján.

A Mindszenty iskola első iskolára előkészítő foglalkozása holnap, február 12-én, hétfőn, 16.30 órakor lesz, amelyre szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket. Minden további részlet a hirdetőtáblán található.

Fatimai esténk lesz kedden, február 13-án, amelyet Tódor Szabolcs búcsúszentlászlói plébános vezet. 16 órakor a fatimai rózsafüzért imádkozzuk el, 17 órakor szentségimádási óra kezdőik, 18 órakor pedig szentmise. Szeretettel várunk mindenkit!

Szerdán, február 14-én, hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjti időszak. Hagyományainknak megfelelően minden nagyböjti szerdán és szombaton reggel 6 órára hajnali szentmisére várjuk közösségünk tagjait. Hasonlóan az adventhez, most is kis ajándékkal kedveskedünk Húsvét előtt mindazoknak, akik az összes hajnali szentmisén részt vettek. Ehhez az útlevelet a sekrestyében lehet felvenni. Minden hajnali szentmise után elimádkozzuk a reggeli dicséretet. Hamvazószerdán reggel 6 órakor és 18 órakor van szentmise a plébániatemplomban.

Ne felejtsük a böjti fegyelmet: hamvazószerda szigorú böjti nap. A 14 éven felüliek számára hústilalom van érvényben, s ezen felül a 18 és 60 év közöttiek ezen a napon háromszor étkezhetnek, melyek közül csak egyszer lakhatnak jól. A böjt alól felmentést kapnak a betegek és mindazok, akik nem a saját asztaluknál étkeznek. Ezen felül a 14 éven felüliek számára minden péntek hústilalmi nap.

Minden nagyböjti pénteken keresztúti ájtatosságot végzünk a plébániatemplomban 17 órától.

A jövő vasárnap valamennyi szentmise után a hamvazás szentelményében részesülhetnek mindazok, akik hamvazószerdán nem tudtak eljutni szentmisére.

Két hét múlva lesz plébániánk idei nagyböjti lelkigyakorlata, amelyet Székely János megyéspüspök vezet majd. A lelkigyakorlat programja a Hírlevélben olvasható. Már most készítsük a lelkünket erre a rendkívüli kegyelmi időszakra!

A Martinus februári száma az újságos asztalról vásárolható meg.