Forráspont - Országos ifjúsági lelki nap

Plébániánkindex területéről néhány fiatal azért indult útra szombaton hogy több ezer fiatallal együtt imádkozunk, énekeljünk és még inkább elköteleződjük a keresztény élet mellett.

„A víz forráspontja 100 Celsius fok, az alkoholé 78,37, a higanyé 357 Celsius. De hol van a fiatalok forráspontja? – Itt a lelki napon!...” – ezzel a felütéssel kezdték a 2020-ra felkészítő ifjúsági lelki napot a MOM Sportcsarnokban.

A FORRÁSPONT elnevezés kettős jelentéssel bír: 1. ahonnan valami forrásozik elindul, elkezdődik, 2. ahol az anyag halmazállapota, milyensége megváltozik. Mindkét tartalom megfelel a program céljának: elinduljon, elkezdődjön bennünk valami az Istennel való kapcsolatunkban, ugyanakkor változást is hozzon az alkalom: megújulni lélekben és életmódunkban.

image00001Plébániánk területéről több fiatal indult útra szombaton hogy több ezer fiatallal együtt imádkozunk, énekeljünk és még inkább elköteleződjük a keresztény élet mellett. A Mindszenty iskolából Sziráki Péter tanár úr koordinálásával szerveződtek fiatalok, mi a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániáról indultunk, de a város más részéről is jöttek, hogy együtt induljunk útra Zalaegerszegről. Az út imával kezdődött és főként beszélgetéssel telt el.

Fél kettő körül értünk a kitűzött célunkhoz. Mivel idejében ott voltunk, kedvezően tudtunk helyet foglalni. Hamarosan az egész csarnok megtelt fiatalokkal és az első dallamok megszólalásával kezdetét vette a találkozó.

imagesFábri Kornél és Jákfalvy Kata konferállásával gördülékenyen zajlottak a programok. Gersei Csenge tanúságtétele, Vecsei H. Miklóssal való pódiumbeszélgetés és Hodász András atya előadása kellőképpen változatos spektrumot festett elénk a tanúságtevő életről.

Erdő Péter bíboros atya mutatott be szentmisét és beszélt az Oltáriszentség szerepéről a fiatalok életében. A programok ideje alatt élhettünk a bűnbocsánat ajándékával is.

A zárás egy bensőséges szentségimádás volt, ahol mindenkinek volt alkalma megfogalmazni a benne lévő gondolatokat.

Éjszakába nyúlóan érkeztünk haza, de mindnyájunkban sok élmény és nagy öröm volt.

 

Köszönjük a szervezést és a sok élményt!