Lucernárium - halottakért való megemlékezés a Húsvéti gyertya fényénél

Fényeskedjék nekik örök világosság! – ezzel a jókívánsimage00016ággal fejezzük ki gondolatainkat elhunyt szeretteink felé. Mindenszentek estéjén már a halottak napjának megemlékezése kezdődik.Miközben gondolataink azok között járnak, akik már célba értek, a szemünket azokra fordítjuk, akik megfutották a földi életpályát, már elköltöztek körünkből. Nem tudjuk, hogy erényes életük, szeretetük és Jézusba vetett hitük elégséges volt-e ahhoz, hogy hallják a bátorító szavakat: „Jertek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot!”

Ezért imáinkkal segítjük őket.

image00002Külön szertartással emlékeztünk meg elhunyt szeretteinkről a kertvárosi templom altemplomában. Egyre többen kérik, hogy itt legyen nyughelyük, Így a sok hozzátartozó révén nagyon szép számmal vettünk részt az imádságon is. A mécsesek megannyi lángocskája, az őszi virágok kavalkádja próbálja kifejezni, mennyi ember emlékezik szeretettel elhunytjaira. image00014

Megdöbbentő volt hallani, hogy az elmúlt évben közel hatvan embertől vettünk ismét búcsút. Az Úr adjon nekik örök nyugodalmat és az örök halottak-2017-20181világosság fényeskedjék nekik!