Információk a hétre - november 24.

Krisztus, a mindenség királyaKrisztus,  a mindenség királyának ünnepét üljük az Évközi 34. vasárnap. Ez a nap egyben az egyházi év utolsó vasárnapja. Plébániánk információi a következő hétre alább találhatók.

Ma esti szentmise előtt fél 6-tól elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát és a felajánló imádságot az eucharisztikus Jézus előtt. Mindazok, akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, a szokott feltételekkel teljes búcsút nyerhetnek.

A mai perselygyűjtés összegét a Karitász javára ajánljuk fel.

Szentségimádás és közbenjáró imádság lesz november 26-án, kedden az esti szentmise után.

A katekumenek befogadási szertartására kerül sor november 27-én, szer-dán az esti szentmise keretében. Minél nagyobb számban várjuk a testvéreket, hogy hittanulóinkért közösen imádkozhassunk!

Templomunk felszentelésének 9. évfordulója lesz november 28-án, csütörtökön. Ez a nap egyúttal templomunk szentségimádási napja is. A szentségkitétel reggel 8 órakor lesz. Délután 3 órakor plébániai szentórát végzünk, a szentségeltétel pedig az esti szentmise előtt fél 6-kor lesz. Kérjük a testvéreket, hogy szíveskedjenek feliratkozni a szentségimádásra, hogy soha ne hagyjuk egyedül Jézust a nap során!

A jövő vasárnap kezdődik az advent. Adventi koszorúink elkészítéséhez szívesen fogadunk fenyőágakat. Előre is köszönjük a segítséget! A jövő vasárnap a délelőtti szentmisében megáldjuk az adventi koszorúkat. Aki szeretné koszorúját megáldatni, kérjük, hogy a szentmise előtt helyezze el azt az oltár elé.

Plébánián legújabb közösségeként karitász-csoportot szeretnénk indítani. Az induló plébániai karitász kezdeti feladatai a különböző alkalmi akciók és adománygyűjtések lebonyolítása, valamint a beteglátogatás megszervezése lesz. Aki szívesen tevékenykedne a szeretetszolgálat területén, kérjük, hogy jelentkezzen a sekrestyében vagy a plébánián.

Szent Cecília-napi jótékonysági hangverseny lesz a Zárda kápolnában november 25-én, hétfőn 16.30 órai kezdettel.

A Szent Család Óvodában Uzsalyné Dr. Pécsi Rita tart előadást Miért nem működik a "Százszor megmondtam!"? A sikeres nevelés kulcsa: az érzelmi intelligencia címmel november 26-án, kedden délután 5 órától.

A jövő vasárnap az esti szentmise után a zalaegerszegi szimfonikus zenekar ad hangversenyt. A részletes program a hirdetőtáblán és honlapunkon található meg. Szeretettel várunk mindenkit!

Továbbra is várjuk önkéntesek jelentkezését, akik segítenének plébániai szórólapjainkat kihordani. Még jó néhány utca nincs lefedve, így minden segítséget örömmel fogadunk.
Megjelent Brenner János lapjának, az Emberhalásznak 2013-as száma. A kiadvány ára 250 Ft. A 2014-es egyházmegyei katolikus kalendáriumot 550 Ft-ért lehet megvásárolni a sekrestyében.