Fatimai est a Házasság hetében

image-0001Az influenzás időszak ellenére ismét megtelt a kertvárosi templom, hogy engesztelő imádságunkkal járjunk közben a világért, nemzetünkért, városunkért, plébániánkért.

Mikolás Attila atya volt a vendégünk Salomvárról, hogy szóljoimage-0003n azokhoz, akik még készülnek a házasságra, akik már benne élnek és azokhoz is, akik már elbúcsúztak házastársuktól.

Ismételten nagyon sok helyről jöttek el a kertvárosba, de hála Istennek szép számmal vettek részt az imaalkalmon közösségünk tagjai közül is.

Miként Jézus nem megszüntetni jött a törvényt, úgy a házaspárok esetében sem megszüntetni, hanem teljessé tenni akar emberi életeket Jézus a házasság szentsége által – fogalmazta meg Attila atya.

Mindannyiunk életében van, mitől megválni, sok dologgal kell drasztikusan szakítani ahhoz, hogy egészen Istent tudjuk választani. A házastárs abban segíthet mindenkit, hogy felismerje életében az igazán fontos dolgokat és minden másra nemet tudjon mondani.

image-0007Vendégünk volt ez alkalommal Szeghy Csaba és Kovács József atya, valamint a gyóntatási szolgálatban segített Nagy Péter és Takács András atya is.

Jó volt látni, hogy a Mindszenty Kollégium jelenlévőimage-0009 diákjai zárásként Égi Édesanyánk szobránál  külön imát mondtak, erősítve közösségtudatukat, lezárva napjukat.

Hálásan köszönjük a hívek kitartó imáját és a lelkipásztorok szolgálatát!