Házasság Hete 2019 - Záró szentmise

Hálaadó szentmisével és házaspárok megáldásával image-0006zárult a az idei Házasság Hete alkalmából meghirdetett  zalaegerszegi programsorozat. 

Szokásos hangon kondultak meg az esti szentmisére hívó harangok, de a hívogató szóba rejtett üzenet egy picit extra volt.  Nagy öröm volt látni, hogy sok házaspár közösen érkezett a vasárnap esti szentmisére, amelyben hálát adtunk Istennek a házasság szentségéért, ajándékáért. Voltak, akik úgy szervezték programjukat, hogy gyermekeikkel közösen érkeztek, igazi családi ünnepként megélve a szülők házasságát.

Vasárnapi misénk kezdő könyörgésében hallottuk, hogy „Isten az őszinte és tiszta szívekben akar élni”. Isten kegyelme akkor tud igazán gyümölcsöző lenni a házasságban is, ha a házastársak szíve, szerelme és szeretete őszinte és tiszta.

 A házaspárok jelenléte a világban nem csak azért szép, mert egy nagyon régi hagyományt visznek tovább, hanem azért mert napjainkban teljesítik ez által prófétai küldetésüket.

És ez a prófétai feladat bármennyire is a keresztény lét velejárója, mégis folyamatos frissítésre, csiszolásra szorul. Aki időről időre hálát ad a házastársáért, aki frissen tartja házasságának Istenhez kapcsolódó oldalát, ők mind megerősödnek abban, hogy a házassággal prófétai küldetésükön munkálkodnak.

A szentmise végén András atyával megáldottuk a házaspárokat. Majd, miután a párok átvehették emléklapjukat, a templom előtti téren közös tánccal ünnepelték a házasság szépségét.

Isten áldása kísérje a házaspárokat!