Bejczi Bence bemutatkozása

Bebejczi-bencejczi Bence, a Szombathelyi Egyházmegye harmad éves növendéke plébániai gyakorlatra érkezett a kertvárosi plébániára.

Bemutatkozó sorait adjuk közre.

„Hálát adok Urunknak, Jézus Krisztusnak, aki erőt adott nekem, megbízhatónak tartott és meghívott a szolgálatára.” (1Tim 1,12)

 

Bejczi Bence vagyok, Szombathelyen születtem 1996. április 13-án. Két testvérem van, egy öcsém és egy húgom. Szombathelyen a Herman Ottó Szakközépiskolában környezetvédelmet tanultam, és itt érettségiztem 2015-ben. Nagymamám volt az, akivel rendszeresen jártam templomba. Már kisgyermekkoromban szerettem a templom körül, a templomban lenni. Később az elsőáldozásom évében kezdtem ministrálni. Tíz-tizenegy évesen gondolkodtam először, hogy milyen jó lenne papnak lenni. Később nem foglalkoztam a hivatás gondolatával, de ott volt a lelkemben, éreztem, hogy ez lesz az utam, de valahogy még nem tudtam kimondani.

A 2015-ben, Rómában megrendezett ministránstalálkozó volt az az esemény, ami nagy hatással volt rám, és megerősített. A találkozó mottója gondolkodtatott el: „Itt vagyok, engem küldj!”(Iz 6,8). Úgy éreztem én is együtt mondom ki a profétával.  Hazatérve az utam minden nap a templomba vezetett. Sokat imádkoztam, hogy az Úr mutassa meg, mit kell tennem, és egy csendes, nyugodt pillanatban kimondtam az igent Jézusnak. „Igen, itt vagyok Uram, engem küldj, követlek téged. Ha ez az akaratod, akkor pap leszek.” És ekkor olyan öröm és boldogság költözött szívembe, amit nem tudok szavakba önteni, azóta sem. Ady Endre egyik sora jut eszembe az Úr érkezése c. verséből: „Csendesen és váratlanul átölelt az Isten”.

Most már tudtam, mit kell tennem. Mégis, úgy éreztem, hogy egy évet várnom kell. Beiratkoztam a technikusi évfolyamba, környezetvédelemre, de nem tudtam tanulmányaimra koncentrálni. Éreztem, hogy nem jó helyen vagyok, nem itt van dolgom. Végül 2016 májusában beadtam jelentkezésemet Veres András püspök atyához, aki akkor még Szombathelyen volt. Püspök úr felvett a Szombathelyi Egyházmegye kispapjai közé, és most már a harmadik évfolyamot taposom. 2018 augusztusától János püspök atya plébánia gyakorlatra helyezett. Így vezetett utam Zalaegerszegre, az Önök plébániájára.

Szeretném kérni a kedves Testvéreket, hogy imádkozzanak értünk, kispapokért és új hivatásokért!