Fatimai est a kertvárosban- nagyböjti üzenettel

 

image-0013Németh Csaba atya Kőszegről volt a vendégünk a mostani estén.

Bár az időjárás egy kicsit borongósabb lett, de Csaba atya gondolatai egyből más megvilágításba helyezte ittlétünket, amikor rávilágított, hogy az eső nem olyan, ami tönkreteszi a napunkat, hanem az eső az áldás. Mi is azért jöttünk össze, hogy Isten áldása bennünket is gyümölcsözővé tegyen, öntözzön.

 

Ismét szépen összejöttek a környék lakói, hogy imádkozzanak engeszteljenek!

Fatimai rózsafüzérrel kezdtük az imaalkalmat. Majd Bejczi Bence vezetésével szentségimádási órán vehettünk részt. Este hat órakor kezdődött a szentmise, amelyen a három egykori Mindszentys osztálytárs együtt mutatta be a legszentebb áldozatot, hiszen itt volt velünk a Mária Magdolna Plébániáról Kovács József atya is.

Csaba atya a szentbeszédben arra ösztönzött minket, hogy merjünk jellé lenni társadalmunkban, miként Jónás próféta is jel lett a niniveieknek. Egy kedves történettel világította meg annak igazságát, hogy milyen is az isten: egyszer egy édesanya elé odaállt gyermeke és megkérdezte „milyen az Isten?”. Az anya egy ideig gondolkozott, mit is mondjon gyermekének, majd szavak helyett átölelte gyermekét. Miután ölelő karjaiból elengedte, ennyit mondott: „ilyen az Isten”.

Ilyen egyszerű az Isten- hangsúlyozta Csaba atya. És erre bennünket, mint édesanya a gyermekét, Mária tanít minket. Ezért gyűlünk össze alkalomról alkalomra, hogy ezt átéljük és elmélyítsük magunkban.

 

Köszönjük, hogy az este folyamán sokan elvégezhették nagyböjti szentgyónásukat, mert segítségünkre volt Takács András kórházlelkész és Nagy Péter atya.