"Krisztus él, és azt akarja, hogy te is élj!" - bérmálkozók lelki napja Szombathelyen

image-0001II. János Pál pápa kezdeményezése volt, hogy Virágvasárnap közeledtével a fiatalok gyűljenek össze, mint egykor „Jeruzsálem gyermeknépe” és ha nem is pálmaágakkal, de lelkesen köszöntsék a közénk érkező Urat. Így hívta meg János püspök atya a bérmálásra készülőket egy találkozóra Szombathelyre, a Virágvasárnapot megelőző péntekre. A találkozó mottója Ferenc pápa ifjúságról szóló dokumentumának címe volt: „Krisztus él, és azt akarja, hogy te is élj!”

Pénteken reggel, viszonylag korán, 7 órakor indultunk. Hétköznapi elfoglaltságok miatt nem tudott mindenki eljönni, de egy kisbusszal így is útnak indultunk.

Idejében sikerült megérkezni Szombathelyre, ahol a Székesegyházban Bejczi Bence papnövendék kalauzolta körbe a kis csapatot, majd, miután megérkezett a közel 700 fiatal és megtörtént a kiscsoportok eligazítása, mindenki a neki megfelelő csoportban folytatta napját. Így volt lehetőség részt venni zenés dicsőítésen, kiscsoportos beszélgetésen, telefonos vetélkedővel egybekötött játékos ismeretbővítésen, és egy quíz vetélkedőn.

Majd az ELTE-Savaria Egyetemi központ menzáján fogyaszthattuk el ebédünket.

Bejczi Bence atya jóvoltából egy kis ebéd utáni kávéval lett „felturbózva” a délimage-0002után.

Fél kettőkor megtelt a székesegyház a több, mint 700 résztvevővel, ahol ifjúsági énekkel kísért szentmisén vehettünk részt. Jó lehetőség kínálkozott, hogy ki-ki elvégezze a szentgyónását is, hiszen sok pap tudott szolgálatot teljesíteni. Püspök atya vezette a liturgiát. Sokaknak ez volt az első alkalom, hogy püspök atyát hallhatta, láthatta, találkozhatott vele. A prédikációban volt lehetőség, hogy előre megfogalmazott kérdésekkel „bombázzák” püspök atyát. Így még jobban megismerhettük János püspök atya személyiségét, életét, fiatalkorát.

Jó volt látni, hogy mennyien készülnek a bérmálásra, mennyien próbálnak közösségi szinten is jó élményekkel gazdagodni, lelkiekben megerősödni.

Szentmise után buszra szálltunk és indultunk vissza. Út közben látszott fiataljainkon, hogy olyan élményt szereztek, amelyen egy darabig még lehet dolgozni. Köszönjük, hogy vállalkoztak erre az alkalomra!

Isten áldása vezesse bérmálásra készülő fiataljainkat!